Gazete Vatan Logo

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Zamlı maaş farkları ödendi mi, ocak zam farkı ne zaman ödenecek?

Memur ve emekli zamlı maaş farklarının ne zaman yatacağı merak ediliyor. 15 Ocak'ta yatması beklenen maaş farkların henüz hesaplara yatmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada memur ve emekliye ek zam yapılacağını bildirerek, maaş zamlarının yüzde 30 olarak yapılacağını aktarmıştı. Peki, memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak, zamlı maaş farkları ödendi mi?

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Zamlı maaş farkları ödendi mi, ocak zam farkı ne zaman ödenecek?

Enflasyon ve zam farklarının hesaplara yatacağı gündemdeki yerini koruyor. Yeni yılla birlikte memur ve emeklilerin aldığı enflasyon farkı zam oranı hesaplara yattı. Ek zam farkının yatacağı tarih ise merak ediliyor. Peki, memur ve emekli zamlı maaş farkları ne zaman yatacak? Ocak zam farkı ne zaman ödenecek?

MEMUR EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve emeklilere hükümet tarafından yapılan yüzde 30'luk zam oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil uygulanması öngörülen yüzde 16,48 artış oranı, yüzde 13,52 puan eklenerek yüzde 30 olarak uygulanacak.

Memurlar normal şartlarda zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alıyorlardı, ancak yüzde 30'luk zamma ilişkin teknik çalışmalar devam ettiğinden zamlı maaşlar 15 Ocak'a yetişmedi.

Maaşlar yüzde 16.48 olarak zamlı alınacak, ardından da kalan 13.52 puanlık kısım hesaplara yatırılacak. Ek zam farkı ise en geç bir hafta ya da 8 gün içinde ödenecek.

Haberin Devamı

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ ZAMLI MAAŞ NE ZAMAN ALACAK?

SSK ve Bağ-kur emeklileri ocak zammı ödemelerini 17-28 Ocak tarihlerinde alacak.