Gazete Vatan Logo

EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?

Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25’e çıkarıldı. Yüzde 25’lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Emekli zamlarının belli olmasının ardından EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?

Memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yüzde 17.55 ve yüzde 19.77 olan normal enflasyon zamlarının verilecek ek refah payıyla yüzde 25'e çıkarılacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda önerge verildi. Ek zam için halen torba yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre, EYT'liler dahil tüm memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin temmuz dönemindeki 6 aylık zammı yüzde 25'e çıkarıldı. Emekli zamları sadece kök aylıklara yapılacak. Emeklilere yapılan ek zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dünkü talimatlarımız çerçevesinde emeklilerimizin maaş iyileştirmeleriyle ilgili düzenlemeyi Meclis'imize sunduğumuzun müjdesini paylaşmak istiyorum. Söz konusu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğimizi ifade ediyorum” ifadelerini kullandı. Peki, EYT zam yok mu? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?

EYT ZAM YOK MU, EMEKLİ ZAMMI EYT’LİLERİ KAPSIYOR MU?

Haziran ayı enflasyonunun belli olmasının ardından emeklilere verilecek zam oranı yüzde 19.77 olarak belirlenirken, bu orana refah payının da ekleneceği ifade edildi. Buna göre, Plan Bütçe Komisyonu'nda madde ihdası yapılacak. Emeklilerin maaşlarında yüzde 19.77 olan zam oranı yüzde 25'e çıkarılacak.

Haberin Devamı

EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi.

Yüzde 25 zamdan 2023 yılından önce ve 2023 Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler yararlanabilecek.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ SEYYANEN ZAM ALACAK MI?

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar, memurlara verilecek olan 8 bin TL’lik seyyanen zamdan yalnızca memurlar yararlanabilecek. Emekliler refah payı alacak.