Gazete Vatan Logo

EYT komisyon ne zaman toplanacak? EYT 5975 ne demek? EYT prim emeklilik tablosu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Ardından Genel Kurul'a gidecek olan teklif yasalaşacak ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasasıyle ilgili haberler de gelmeye devam ediyor. 3600 günü kapsıyor mu, EYT 5975 gün ne demek gibi sorular emeklilik bekleyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Öte yandan EYT prim gün sayısıyla ilgili alınan karar sonrası EYT prim gün tablosu da merak ediliyor. İşte EYT ile ilgili detaylar....

EYT komisyon ne zaman toplanacak? EYT 5975 ne demek? EYT prim emeklilik tablosu

EYT komisyon ne zaman toplanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. 4 maddelik EYT yasa teklifine göre EYT pirimi işe girişe göre 5000-5975 gün arasında olacak. Öte yandan borçlanma yaparak sigorta giriş tarihini 8 Eylül 1999 tarihi öncesine çekmek isteyenler de kapsam dahilinde olacak. Yasa teklifinin bir diğer maddesinde ise kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı da kalkacak.

EYT yasa teklifiyle ilgili haberleri takip edenler, "EYT komisyonda ne zaman görüşülecek" sorusuna da yanıt aramaya başladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından açıklanan 4 maddelik EYT yasa teklifi 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda saat 11:00'da görüşülecek.

EYT KOMİSYON NE ZAMAN TOPLANACAK?

EYT yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2 Şubat Perşembe günü görüşülmesi bekleniyor. Komisyonda kabul edilecek teklif daha sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

EYT KADIN ERKEK PRİM TABLOSU

SGK tarafından yayınlanan EYT emeklilik tablosuyla birlikte vatandaşların, eyt kadın prim gün sayısı kaç olmalı sorusuna yanıt aramaya başladıkları görüldü. Prim tablosuna göre EYT'den yararlanacak olanlar prim gün sayısı, sigortalılık süreleriyle birlikte kolayca sorgulayabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.

Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.