Gazete Vatan Logo

EYT emekli maaşı hesaplama | Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır, EYT emekli aylığı ne kadar olacak, ne zaman yatacak?

EYT için beklenen haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan EYT’de yaş sınırının olmadığını açıklayarak müjdeli haberi verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanınım yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi, eski sistemdeki SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz” sözleri 20 yıllık hasreti bitirdi. Açıklanan müjdenin ardından EYT'liler emekli maaşının ne kadar olacağını, emekli maaş hesabının nasıl yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki, EYT emekli aylığı ne kadar olacak? EYT'liler ne zaman emekli maaşlarını alacak? İşte EYT emekli maaşı hesaplama

EYT emekli maaşı hesaplama | Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır, EYT emekli aylığı ne kadar olacak, ne zaman yatacak?

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) için sonunda müjdeli haber geldi. EYT’de yaş sınırı olmadan hak sahibi herkes emekli olacak. Erdoğan’ın açıklamaları sonrası, emekli maaşları için hesap yapılmaya başlandı, arama motorlarında EYT’liler EYT maaş hesaplama, EYT emekli aylığı tutarı ve EYT şartları araştırılıyor. Peki, EYT emekli aylığı ne kadar olacak, ne zaman yatacak, EYT şartları neler, EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına gelecek zam oranı 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarıyla belli olacak.

Merkez Bankası Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi verilerine göre 2022 yılı enflasyon beklentisi yüzde 66,80 olurken 6 aylık enflasyon verisi ise yüzde 17,17 olarak hesaplandı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 17,17 olan bu rakamın memur emeklileri için yüzde 18,25 olması bekleniyor. Enflasyon farkına ek olarak sosyal refah düzenlemeleri için de Çalışma Bakanlığı tarafından çalışmalar gerçekleştiriliyor. Memur emeklileri içinse ek göstergeden kaynaklı fark da maaşlara eklenecek.

Haberin Devamı

EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı hesaplamak isteyenler SGK internet sitesinde emekli maaşı hesaplama robotunu kullanarak, detaylı bilgi edinebilirler.

EYT (4A - 4B - 4C) EMEKLİ MAAŞI HESAPLA - TIKLA

EYT ŞARTLARI NELER?

8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak

EYT yaş sınırı yok

2 milyon 250 bin kişi emekli olacak

SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ayrımı olmayacak

Emekli olup çalışanlar için prim teşviki verilecek

EYT'LİLER MAAŞI ZAMLI MI ALACAK?

İlk maaşların şubat ayında yatması bekleniyor. Emeklilik hakkı elde edenler ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten veya emeklilik işlemleri sırasında SGK'da seçebilecek.

Buna bağlı olarak EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak. 

Ocak ayında emekli maaş zammı ile birlikte EYT'lilerin maaşları da zamlı yatacak.