Gazete Vatan Logo

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı? SSK, Bağkur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte en düşük emekli maaşı 2022!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Maaşlar arttı! En düşük emekli maaşı belli oldu! TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifinde emeklilere ödenecek asgari tutara ilişkin önerge kabul edildi. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı? SSK, Bağkur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte en düşük emekli maaşı 2022!

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı? SSK, Bağkur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte en düşük emekli maaşı 2022!

Emekliye müjde! En düşük emekli aylığı belli oldu! Milyonlarca emeklinin maaşına zam geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifinde emekliye ödenecek en az tutar netleşti. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı? SSK, Bağkur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte en düşük emekli maaşı 2022!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ek gösterge ve öğrenci affına ilişkin kanun teklifinde, emeklilere aylık asgari 3 bin 500 lira ödenmesine ilişkin önerge kabul edildi.

Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin komisyondaki görüşmelerinde AK Parti ve MHP milletvekilleri, emekli aylığına ilişkin önerge sundu.

Kabul edilen önergeyle yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya çıkarılacak.