Gazete Vatan Logo

Emekliye zam ne kadar? Emekliye zam ne zaman belli olacak, SSK emekli zammı 2022 oranı?

2022 işçi emekli zammı ne olur, emekliye zam ne kadar? Emekli zammı oranının belli olacağı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammın arından memur ve emeklilere yapılacak zam oranın ne olacağı sorgulanmaya, yapılacak zam miktarı tahminleri araştırılmaya başlanmıştı. Emekli 2022 ocak zammı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli olacak. Peki, emekliye zam ne zaman belli olacak? 2022 emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Emekliye zam ne kadar? Emekliye zam ne zaman belli olacak, SSK emekli zammı 2022 oranı?

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak, emekliye zam ne zaman belli olacak? Emekli zammı hakkında yapılan son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulunmuş, yapılacak iyileştirmelerin, emeklileri de mutlu edeceği aktarılmıştı. Peki, 2022 Emekli zammı ne kadar olacak? SSK emekli maaşı ne kadar olacak 2022?

Emekli zam oranı ne kadar olacak, emekli maaşı ne kadar artacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı canlı yayında şu açıklamaları yaptı; "Emeklilerimizle ilgili arkadaşlarımız zaten çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmelerin, emeklilerimizi de mutlu edecek bir iyileştirme olacağına yönelik benim de kanaatim çok yüksek. İlgili bakanlık çalışmasının neticesinde, hangi noktaya geleceğimizi hep beraber görmüş olacağız.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Posta'nın haberine göre, buna paralel veya daha fazla bir artışla SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek.

Haberin Devamı

Emekli maaşı ne zaman belli olacak 2022?

2022 enflasyon rakamları Ocak ayının 3'ünde açıklanacak, rakamların belli olmasıyla memur ve emekli zammı da netleşecek.