Gazete Vatan Logo

Emekli maaşsına zam ne kadar olacak? En düşük emekli aylığında düzenleme yapılacak mı?

Geride bıraktığımız haftada 2022 asgari ücretin 4 bin 253 lira olarak açıklanmasının ardından emeklilerin gözü, 2022 emekli maaşı zammına çevrildi. Konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacaklarını açıkladı. Peki, Emekli maaşına zam ne kadar olacak? En düşük emekli aylığında düzenleme yapılacak mı? İşte Bakan Bilgin'in emekli maaşına ilişkin açıklamaları!

Emekli maaşsına zam ne kadar olacak? En düşük emekli aylığında düzenleme yapılacak mı?

2022 asgari ücreti belli oldu. 4 bin 253 lira olarak açıklanan asgari ücretin ardından milyonlarca emekli de 2022 yılında maaşlarına yapılacak zamları merak ediyordu. Açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Emeklilerin maaşlarında bir düzenlemeye gideceklerini açıklayan Bakan Bilgin, en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacaklarını söyledi. Peki, Emekli maaşsına zam ne kadar olacak? En düşük emekli aylığında düzenleme yapılacak mı? İşte Bakan Bilgin'in emekli maaşına ilişkin açıklamaları!

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINDA DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği memur ve emekli zammına ilişkin açıklama yaptı.

Bütün emekli grupları içine alan düzenleme yapacaklarını belirten Bilgin şunları kaydetti:

"Biz memur sendikalarımız ile görüşmeler yaptık. Sonra sözleşmeyi yaptık bir konfederasyonumuzla. Orada vardığımız bir mutabakat var. Birkaç husus var o da şudur: Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımıza enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı