Gazete Vatan Logo

2023 yeni emekli maaşı zammı merak ediliyor! Emekli maaşı ne kadar olacak 2023, emekli 2023 zammı tahmini yüzde kaç olacak?

Emekli zammı araştırmaları yılsonunun gelmesiyle yoğunlaştı. Emekli maaşlarına yeni yılla birlikte 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. Ocak için geri sayım başlarken emekli zammı ile en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde refah payı zammı yapılması da gündeme geldi. Peki, emekli maaşı ne kadar 2023? İşte emekli zammı 2023 hakkındaki son gelişmeler…

2023 yeni emekli maaşı zammı merak ediliyor! Emekli maaşı ne kadar olacak 2023, emekli 2023 zammı tahmini yüzde kaç olacak?

Emekli maaş zammı için son viraja girildi. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ve temmuz aylarında, bir önceki altı aylık tüketici enflasyonu oranına göre belirleniyor. Enflasyonun yüksek seyir etmesi emekli maaşlarına refah payının gündeme gelmesine neden oldu. Peki, Emekli maaşı ne kadar olacak 2023, emekli 2023 zammı belli oldu mu? Ocakta emekliler ne kadar maaş alacak, yüzde kaç zam yapılacak?

Emekli maaşı ne kadar olacak 2023?

TÜİK ekim ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte maaş zamları netleşecek. Zam oranı kasım ve aralık ayının verilerinin açıklanmasıyla kesinlik kazanacak.

Muhammet Bayram tarafından milliyet.com.tr'ye yapılan açıklamada “En düşük maaş alan SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3 bin 500 lira aldığını düşünürsek yüzde 20 artış yapılması durumunda alacakları maaş 4 bin 200 lira, yüzde 25 artış olursa 4 bin 375 lira, yüzde 30 olursa 4 bin 550 lira, yüzde 35 olursa 4 bin 725 lira, yüzde 40 artış olursa 4 bin 900 lira seviyesine kadar çıkacaktır. Bununla beraber en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL’ye yükseltilmesiyle beraber bir kısım artış sağlanmıştı. Ancak çeşitli sendikaların talepleri de en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması yönünde. Bununla ilgili de bakanlıkların çalışma yapacağını düşünüyorum.” İfadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı itibarıyla tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yıllık yüzde 85.51, on aylık dönemde ise yüzde 57.80 oranında arttığını açıkladı. Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda ise 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65.2 olarak belirlendi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yeni yılda yüzde 5-10 oranında refah artışı yapılması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kurluların alacakları 4 aylık zam oranı belli oldu.

SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden hak etmiş durumda. Ancak Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları açıklandığında maaş zam oranı da değişmiş olacak.