Gazete Vatan Logo

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu?

Emekli bayram ikramiyesi sabırsızlıkla bekleniyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri araştırması da başladı. Peki, Emekli bayram ikramiyesi belli oldu mu, ne kadar olacak, kaç para, ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne zaman, kimlere verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu?

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih de sorgulanıyor. 13 milyona yakın emekli yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bayram ikramiyelerinin ne kadar olduğunu ve ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu?

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç para?

Milyonlarca emekli ödeme tarihini beklerken bir yandan da 1.100 TL olan bayram ikramiyelerinin artıp artmayacağını merak ediyor.

Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere aynı miktarda ödeniyor, maaşın miktarına bakılmıyor.

Bayram ikramiyesi ne zaman, kimlere verilecek?

Emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan 1 hafta öncesi yani Temmuz ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor. Yani milyonlarca emekli bayram ikramiyesini en geç 7 Temmuz Perşembe günü almış olacak.

SGK emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Haberin Devamı

Bayramdan önce emeklilik kararı alan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa sadece Kurban Bayramı ikramiye ödenir.

Bayram ikramiyesi başvuru gerekli mi?

Bayram ikramiyeleri için başvuru yapmaya gerek yok, ikramiyeler emekli maaşlarının yatırıldığı hesaplara başvuru olmadan yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı arefe günü: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı