Gazete Vatan Logo

Edebiyat Öğretmeni Maaşları 2003: En yüksek, en düşük edebiyat öğretmeni maaşı ne kadar? Edebiyat Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Edebiyat öğretmenleri MEB bünyesinde çalışır. Liselerde görev yapan edebiyat öğretmenleri devlet öğretmenleri ve özel öğretmenler olarak farklılık gösterir. Bu farklılık da maaş oranlarında ve özlük haklarında kendini gösterir. Peki, En yüksek, en düşük edebiyat öğretmeni maaşı ne kadar? Edebiyat Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Edebiyat Öğretmeni Maaşları 2003: En yüksek, en düşük edebiyat öğretmeni maaşı ne kadar? Edebiyat Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Öğretmenlerin aylık maaşı, ders görev ücreti ve toplu sözleşme hakları bulunur. Temmuz 2022 memur zammı, ders ücretlerini doğrudan etkilemez. 

Edebiyat Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Edebiyat öğretmenleri ortalama 9-10 bin maaş alır.

En düşük öğretmen maaşı, Ocak-Temmuz 2022 arası dönemde, 6 bin 354 Türk lirasıdır. Temmuz ayında yapılan toplu sözleşme zammından sonra, en düşük öğretmen maaşı 8.576 TL ile 9 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir.

2022 yılı Temmuz zammı sonrası öğretmen maaşları, enflasyon verileri de dikkate alınarak şu şekilde güncellenmiştir:

9/1 derecesinde öğretmen maaşı: 8.576 TL

5/1 derecesindeki öğretmen maaşı: 9.225 TL

1/1 derecesinde öğretmen maaşı: 10.461 TL

1/4 derecesinde öğretmen maaşı: 11.592 TL

Edebiyat öğretmeni maaşları 2003 yılında ne kadar olacak?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri dikkate alınarak Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlenecek.