Gazete Vatan Logo

Destek personeli nedir, ne demek? GSB destek personeli ne iş yapar, memur mu, KPSS P94 puanıyla mı alınıyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4 bin 147 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "GSB Ailemiz Büyüyor! 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımımıza ilişkin başvurular 10-15 Eylül 2022'de e-devlet kapısından gerçekleştirilecek. Hayırlı olsun!" ifadelerini kullandı. Söz konusu ilanın ardından “Destek personeli nedir, ne iş yapar?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, GSB destek personeli ne demek, memur mu, KPSS P94 puanıyla mı alınıyor?

Destek personeli nedir, ne demek? GSB destek personeli ne iş yapar, memur mu, KPSS P94 puanıyla mı alınıyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2 bin 981 destek personeli alımı yapılacağını duyurdu. GSB destek personeli alımının ne zaman yapılacağı ve başvuru şartları merak konusu olurken, destek personelinin ne olduğunu ve ne iş yaptığını sorgulaması da başladı. Peki, Destek personeli nedir, ne demek? GSB destek personeli ne iş yapar, memur mu?

DESTEK PERSONELİ NEDİR, GSB DESTEK PERSONELİ NE DEMEK?

Destek Personeli, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda temizlik ve getir-götür, çay kahve işlemlerini yapan kişidir. Ayrıca sosyal konularda da görev yapması istenebilir.

Görev bölgesinin temizliğini yaparlar.

Görev bölgesinin temizliği, havası, suyu, düzeninden sorumludurlar.

Çalıştıkları kurumda fotokopi-faks-posta işlerini yürütürler.

Getir-götür işlerini yürütürler.

Çalıştıkları kurumdaki araç ve gereçleri kullanırlar.

Çalıştıkları iş yerindeki diğer personellere yardım ederler.

KPSS P94 puanı esas alınarak alınacak 2 bin 981 destek personeli (temizlik) için ise ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olma şartı gerekecek.

Haberin Devamı

GSB  DESTEK PERSONELİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak olan 2 bin 981 destek personeli alımının 10-15 Eylül 2022’de yapılacağını belirtti. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak olan 2 bin 981 destek personelinin e-devlet kapısından gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

GSB Ailemiz Büyüyor!

300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımımıza ilişkin başvurular 10-15 Eylül 2022’de e-devlet kapısından gerçekleştirilecek. Hayırlı olsun!