Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi? 2023 sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, 28 Kasım şartı nedir?

Sözleşmeliye kadro açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş’ın yaptığı açıklamaya göre sözleşmeliye kadro Meclis'e sunuldu. Teklifin yasallaşması durumunda 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya alınacak. Peki, Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, Meclis’ten geçip yasallaştı mı?

Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi? 2023 sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, 28 Kasım şartı nedir?

Sözleşmeli personele kadro Meclis’e sunuldu. Sözleşmeli personele kadronun Meclis’e sunulmasının ardından ne zaman yasalaşacağı ve şartlarının neler olacağı merak konusu oldu. Peki, Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi? 2023 sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, 28 Kasım şartı nedir?

Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi?

Sözleşmeliye kadro kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Konuya ilişkin son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş teklifin önümüzdeki hafta yasalaşmasını planlandığını belirtti.

Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, şartları neler?

Elitaş 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel statüsünde olanların kadroya alınacağını duyurdu.

Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek. 

Elitaş "Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifini Cumhur İttifakı ortağımız MHP ve Mustafa Destici'nin de imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunduk'' dedi. Sanatçılarda farklı bir düzenleme olduğunu hatırlatan Elitaş ''Kültür ve Turizm Bakanımız Devlet Opera ve Balesi ile ilgili özel bir açıklama yaptı. Onlar da kadroya geçecek. Bundan sonra TBMM başkanlığı, ilgili komisyonlara havale edecek. Önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü bu kanun teklifini yasalaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TBMM çalışanlarının 657'ye tabi olmadığını hatırlatan Elitaş "Uzman Çavuşlarla ilgili bir kanun var. O kanuna göre Uzman Çavuşlar belli bir yıl çalıştıktan sonra eğer çalıştıkları kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkı kazanabiliyor. O hak devam edecek" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeliye kadro şartları ve kapsamı:

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

Haberin Devamı

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.