Gazete Vatan Logo

Asgari ücrette 2. zam olacak mı? Asgari ücret zammı 2022 ne kadar olacak? Numan Kurtulmuş’un asgari ücret ile ilgili açıklaması!

Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret açıklaması geldi! Asgari ücrete ikinci zam hazırlığı sürüyor. Gözler temmuz ayına çevrilirken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ikinci kez zam yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Peki, Asgari ücrette 2. Zam olacak mı? Asgari ücret zammı 2022 ne kadar olacak? İşte Numan Kurtulmuş’un asgari ücret ile ilgili açıklaması!

Asgari ücrette 2. zam olacak mı? Asgari ücret zammı 2022 ne kadar olacak? Numan Kurtulmuş’un asgari ücret ile ilgili açıklaması!

Numan Kurtulmuş açıkladı! Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanın gözü temmuz ayına çevrildi. Asgari ücret ile ilgili önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’nin de asgari ücret zammı ile ilgili yeşil ışık yakmasının ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da asgari ücret ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Peki, Asgari ücrette 2. Zam olacak mı? Asgari ücret zammı 2022 ne kadar olacak? İşte Numan Kurtulmuş’un asgari ücret ile ilgili açıklaması!

ASGARİ ÜCRETTE 2. ZAM OLACAK MI?

TGRT Haber yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır" dedi.

Kurtulmuş, “Asgari ücrette yılbaşında olağanüstü artış yaşanması, vergilerden vazgeçilip vatandaşlara doğrudan destek verilmesi, bütün bunlar alım gücünü artıracak hamlelerdi. Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması, asgari ücretle ilgili çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır. Vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konulacaktır. Bakanlığımız bütün ayrıntılarını çalışıyor. Geniş bir kitleyi ilgilendirecek ücretlerde iyileşme temmuz ayında yapılacak.

Haberin Devamı

Vatandaşımızın şunu bilmesini isteriz eldeki imkanlar neyse maksimumunu kullanıp en geniş kitlenin alım gücünü artıracak tedbirleri hükümet almakta kararlı.” dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN TEMMUZ ZAMMI MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak vazifemiz. Özel sektör emeklileri de dahil, temmuzda bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" açıklamasını yaptı. Bilgin, Covid-19 salgını sonrasında tüm dünyada ekonomik anlamda bir kriz yaşandığına dikkat çekerek, “Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece Enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır’’ dedi.

Haberin Devamı

“ÜCRETLİLERİN GELİRLERİNDEKİ AZALIŞI TELAFİ EDECEK ADIMLAR ATIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde ücretlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon sorununun önümüzdeki Şubat ve Mart aylarında önemli ölçüde geride bırakılacağını söyledi ve "Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Temmuz’da enflasyon farkıyla, ocak ayındaki ücretlerde yeni düzenlemelerle milletimizi daha da rahatlatacağız" ifadelerini kullandı.