Gazete Vatan Logo

Asgari ücret yüzde kaç arttı? Asgari ücret yüzde hesaplama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Peki, Asgari ücret yüzde kaç arttı? Asgari ücret yüzde hesaplama!

Asgari ücret yüzde kaç arttı? Asgari ücret yüzde hesaplama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin miktarını canlı yayında açıkladı. Açıklama sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir yanında Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin, diğer yanında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol oturdu. İşçi temsilcisi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay masada yer almadı. Peki, Asgari ücret yüzde kaç arttı? Asgari ücret yüzde hesaplama…

Asgari ücret yüzde kaç arttı?

Asgari ücret zam oranı yüzde 54,54 olarak açıklandı.

Gelir Vergisi istisnası tamamına uygulanırsa, asgari ücretin işverene toplam maliyeti 11 bin 750 TL olacak.

Asgari ücret hesaplama

İşçinin brüt günlük çalışma parası belirlenir. Toplu iş sözleşmesi ya da bireysel hizmet akdi ile daha fazla bir günlük miktar yani yevmiye öngörülmemiş ise yasa gereği aylık ücreti bulmak için günlük ücret 30 ile çarpılır. Ücretin haftalık olarak ödendiği hallerde aylık ücretin bulunması için önce günlük ücret bulunmalıdır. Haftalık ücret önce 7'ye bölünerek günlük ücret daha sonra 30 ile çarpılmak suretiyle aylık ücret bulunur. Haftalık ücretin 4 hafta ile çarpılması hatalı hesaplamadır.

Haberin Devamı