Gazete Vatan Logo

2023 asgari ücret tahminleri! Asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

2023 asgari ücret ne kadar olacak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı ne zaman? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni asgari ücret rakamı için 'enflasyon karşısında koruyacak' açıklamaları yaparken yeni asgari ücret için öne çıkan rakamlar sorgulanıyor. Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih de netleşti. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak, Asgari Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Yeni asgari ücret zammı ile ilgili merak edilenler…

2023 asgari ücret tahminleri! Asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Asgari ücret zammı için son gelişmeler ilgiyle takip ediliyor. Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih yaklaşırken asgari ücret için önerilen rakamlar da belirginleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücret zammı ile ilgili olarak sık sık emekçilerin enflasyon karşısında koruncağını belirtiyor. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak, yeni asgari ücret zammında son durum ne?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

Asgari ücret için enflasyon rakamları dikkate alındığında 7.100 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Ancak Erdoğan asgari ücreti enflasyon rakamlarının üzerine taşıyacak refah payı için talimatını verdi. Bakanlık Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasından önce çalışma başlatarak beklentileri tespit edecek.

Asgari ücrette bunu gerçekleştirdiklerini, enflasyona karşı duyarlı olduklarını göstermek için temmuzda ücretleri koruyucu bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ve asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

 

"Şimdi de aynı şeyleri yapacağız. Emin olun enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortaydan kaldıracak bir asgari ücret uygulamasını gerçekleştireceğiz." "Aralık ayının ilk haftasında da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplayacağız. Herkes şunu bilsin ki Türkiye'nin emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz, işlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz."

ASGARİ TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.