Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 2023’te ne kadar olur? 2023 asgari ücret beklentisi ne? 2023 asgari ücret zammı ile ilgili son açıklamalar!

2023 asgari ücreti ile ilgili tahminler yapılırken aralık ayında görüşülecek 2023 yılı asgari ücreti ile ilgili hükümet tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hemen hemen her açıklamasında ücretli çalışanların maaşlarında iyileştirme yapacaklarını dile getirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücret 2023’te ne kadar olur? 2023 asgari ücret beklentisi ne? İşte 2023 asgari ücret zammı ile ilgili son açıklamalar!

Asgari ücret 2023’te ne kadar olur? 2023 asgari ücret beklentisi ne? 2023 asgari ücret zammı ile ilgili son açıklamalar!

2023 asgari ücretin ne olacağına yönelik tahminler gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadından yapılan açıklamalar da zam konusunda ücretli çalışanın yüzünü güldürecek bir zammı işaret ediyor. Asgari ücretlilere yapılacak zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ise yakından takip ediliyor. Katıldığı her programda yılbaşında önemli bir düzeltmenin olacağına yönelik yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak AK Parti Grup Toplantısı'nda da “Artışlarla güzel hava estireceğiz” açıklamasında bulundu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI’NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili “Yılbaşından sonra çalışanların ücretlerine yapacağımız artışlarla güzel hava estireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI ARALIK’TA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber yayınında asgari ücret artışına ilişkin ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Biz asgari ücret için Aralık'ta yeniden oturacağız. Önümüzdeki bahar sendikalarla görüşmelerimiz var. Sizin görüşleriniz ne olursa olsun diyorum. Ben size emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece size yakınım diyorum. Tüm sendikalarımıza bu konudaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birçok sorunu çözüyoruz."

BEKLENTİ NE? İŞTE 2023 ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün" dedi.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da 2023 yılı asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında bir tahminde bulundu. Bayram, "1 Ocak 2023 tarihi itibariyle asgari ücrette en az enflasyon oranında bir artış bekliyoruz. O yüzden enflasyon oranında yüzde 40'lık bir artış yapılırsa asgari ücret 7.700 lira civarında olacaktır." dedi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE 2021’DE ÇİFT ZAM YAPILDI!

Asgari Ücrete 2022 yılında enflasyon nedeniyle iki kez zam yapıldı. Ocak ayında yapılan yüzde 50'lik zammın ardından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlendi. Böylelikle 2022 yılı içerisinde asgari ücrete yapılan zam oranı yüzde 80'i buldu.