Gazete Vatan Logo

Bekçilik spor mülakatı ne zaman, nerede yapılacak? Fiziki yeterlilik sınavı tarihleri belli oldu mu, Bekçilik spor mülakatı kaç saniye?

Bekçilik yazılı sınav sonuçları açıklanınca gözler, spor mülakatlarına çevrildi. Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Peki, Bekçilik spor mülakatı ne zaman, nerede yapılacak? Fiziki yeterlilik sınavı tarihleri belli oldu mu? Bekçilik spor mülakatı kaç saniye?

Bekçilik spor mülakatı ne zaman, nerede yapılacak? Fiziki yeterlilik sınavı tarihleri belli oldu mu, Bekçilik spor mülakatı kaç saniye?

Bekçi olmak için yazılı sınava girip 50 puan ve üzeri alan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulacağından spor mülakatlarının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki, Bekçilik spor mülakatı ne zaman, nerede yapılacak?

Fiziki yeterlilik sınavı ne zaman yapılacak?

Bekçilik fiziki yeterlilik sınavının ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi.

Fiziki yeterlilik sınavı nasıl yapılır?

Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına alınırlar.

Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz" kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçemezler.

Haberin Devamı

Fiziki Yeterlilik Sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

Bekçilik spor parkuru değerlendirme

Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-)Lastik içerisinden geçme,

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-)2 metrelik zeminde bir kez takla,

6-)Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu,

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.

Haberin Devamı

Bu aşamaları;

40 saniyede tamamlayanlar 100 puan,

41 saniyede tamamlayanlar 95,

42 saniyede tamamlayanlar 90,

43 saniyede tamamlayanlar 85,

44 saniyede tamamlayanlar 80,

45 saniyede tamamlayanlar 75,

46 saniyede tamamlayanlar 70,

47-48 saniyede tamamlayanlar 65,

49-50 saniyede tamamlayanlar 60 puan alacak.