Gazete Vatan Logo

Bakan Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bakan maaşı ne kadar? Bakanlar ne kadar maaş alıyor?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yürütme cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanına bağlı bakanlıklarla yapılır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde 17 bakan bulunuyor. Bakan olarak seçilenler seçilmelerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yemin edip, göreve başlıyor. Peki, En yüksek, en düşük bakan maaşı ne kadar? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan Maaşları 2023 yılında ne kadar olacak?

Bakan Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bakan maaşı ne kadar? Bakanlar ne kadar maaş alıyor?

Bakan maaşları Türkiye Büyük Milleti Meclisi genel kurulunda yapılan görüşmeler ile belirlenir. Bakanların maaşları ve zam oranları genel kurulda oy çokluğu ile karara bağlanır ve bütçe kanununda belirtilir.

Bakanlar ne kadar maaş alıyor?

Bakan maaşlarına zam belirlenirken bakanlık görevi ve eğer görev almışsa bir önceki emekli maaşı gibi etkenler de maaş hesabına dahil edilir.

2022 yılına ait bakan maaşları 25 bin ve 50 bin arasında değişiyor.

Öte yandan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2023 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 4 trilyon 93 milyar lirayı geçerken, ödenekte aslan payı 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığına ayrıldı. Bu bakanlığı, Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıkları izledi.

Türkiye’deki bakanlıklar

Adalet Bakanı, İç İşleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine Ve Maliye Bakanı, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı, Çevre Ve Şehircilik Bakanı, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Kültür Ve Turizm Bakanı, Mili Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı, Tarım Ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı Ve Ulaştırma Bakanıdır.

Haberin Devamı