Gazete Vatan Logo

Avukat Maaşları 2023: En yüksek, en düşük avukat maaşı ne kadar? Avukatlar ne kadar maaş alıyor?

Özel şirketler ya da kamu kurumlarında çalışan avukatların maaşları yeni yıla kısa bir süre kala merak ediliyor. Serbest olarak kendi adına çalışan, bir hukuk bürosu çatısı altında olan ya da özel şirketler ile kamuda devlet bağlı olarak çalışan avukatların maaşları değişiklik gösteriyor. Peki, En yüksek, en düşük avukat maaşı ne kadar? Avukatlar ne kadar maaş alıyor? 2022 avukat maaşı ne kadar? 2023 Avukatların maaşı ne kadar olacak? Kamuda çalışan avukatlar ne kadar maaş alır? İşte detaylar…

Avukat Maaşları 2023: En yüksek, en düşük avukat maaşı ne kadar? Avukatlar ne kadar maaş alıyor?

Avukatların çalışma şekilleri farklılık gösteriyor. Bazı avukatlar büro açarak kendi adına çalışırken bazı avukatlar da bir hukuk bürosu çatısı altında çalışıyor olabilir. Hatta bazı şirketlerde avukat olarak çalışanlar olabileceği gibi herhangibir kamu kurum ve kuruluşunda avukat olarak çalışanlar da olabiliyor. Yeni yıla kısa bir süre kala pek çok kesimde maaş zamları konusulurken, avukatların maaşlarının nasıl belirlendiği, kamuda çalışanlar ile özel sektörde çalışan avukatların maaşlarının ne olacağı merak ediliyor.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK AVUKAT MAAŞI NE KADAR? AVUKATLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Avukatların maaşları devlet, özel veya serbest olarak çalışma şekline göre değişiyor. Özel şirketlerde yer alan avukantların maaşları şirketin ücret politikasına göre değişirken, Devlet kurumunda işe yeni başlayan bekâr, çocuksuz bir avukatın maaşı 13.401 TL’yi buluyor. Kamuda en düşük avukat maaşı 13 bin 401 TL iken bu oran özel veya kamu fark etmeksizin ortalama 25 bin TL’ye kadar çıkıyor.