Gazete Vatan Logo

Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023? Torba yasada astsubaylara tazminat var mı, astsubayların ek göstergesi yükselecek mi, emekli astsubaylara görev tazminatı verilecek mi?

18 maddelik yeni torba yasanın detayları sorgulanıyor. Torba yasayla en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro konuları gündeme geldi. 2. torba yasanın maddeleri sorgulanırken “Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023?” sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Torba yasada astsubaylara tazminat var mı? İşte Astsubaylara tazminat hakkında son durum...

Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023? Torba yasada astsubaylara tazminat var mı, astsubayların ek göstergesi yükselecek mi, emekli astsubaylara görev tazminatı verilecek mi?

Yeni torba yasa maddeleri merakla sorgulanıyor. Meclis'e sunulan torba yasa teklifi ile muğlakta kalan pek çok konu sonuca bağlanacak. En düşük emekli maaşının 7 bin 500, emekli ikramiyesinin ise 2 bin liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif ile geçici işçiler de kadroya alınıyor. 18 maddelik torba yasanın detayları merakla bekleniyor. MSB’nin torba yasa teklifi Çarşamba günü Komisyona gelecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bel kemiği Astsubaylar kendilerine tazminat verilip verilmeyeceğini sorguluyor. Peki, Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023? Torba yasada astsubaylara tazminat var mı?

Astsubaylara tazminat verilecek mi 2023, torba yasada astsubaylara tazminat var mı?

Astsubayların ek göstergesi son düzenleme ile birlikte 3600’den 4200’e çıkarıldı. Ek gösterge ve tazminat konusunda statü farkı korunmadığından astsubaylar tazminat dışında 1.derecedeki bir astsubayın ek göstergesinin 5400 olmasını istiyor.

Bir astsubay emekli olduğunda maaşının neredeyse yüzde 55’ini alıyor. Talep edilen tazminat verilirse emekli maaşlarında artış olacak. Astsubaylara yönelik bir kanun çalışması henüz yok, ancak yarın komisyona gelmesi beklenen torba yasadan bir sürpriz karar çıkabilir diye gözler torbaya yasaya çevrildi.

Haberin Devamı