Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı temizlik personel alımı (işçi alımı) başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı personel alımı 2021 şartları ve İŞKUR başvuru ekranı

Adalet Bakanlığı ve CTE kapsamında 1500 personel alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı ile CTE işçi alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda en az ilköğretim mezun personel alımı yapılacağı belirtildi. Adalet Bakanlığı 1500 personel alımı başvuru ekranı İŞKUR'da açıldı. Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuru süreci başladı. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı (temizlik işçisi) alımı başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı İŞKUR başvuru ekranı…

Adalet Bakanlığı temizlik personel alımı (işçi alımı) başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı personel alımı 2021 şartları ve İŞKUR başvuru ekranı

Adalet Bakanlığı ve CTE 1500 işçi alımı ilanı yayımlandı. Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı 1287 yeni personel alımı, CTE 58 personel alımı, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat personel eğitim merkezlerine yapılacak 155 personel alımı omak üzere Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesinde 1500 işçi alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı personel alımına başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yapılacak. İlana 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını bitirmemiş olanlar ile yayımlanan listeden sadece bir il için başvuru yapılabilecek. Adayların, ilan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet etmeleri gerekiyor. Adalet Bakanlığı personel alımı (temizlik işçisi) alımı başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı İŞKUR başvuru ekranı…

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

Haberin Devamı

2) İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak,

3) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

4) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5) Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak,

6) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

Haberin Devamı

7) İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan yerde ikamet ediyor olmak, 8) İlan edilen listeden sadece bir il için başvuru yapılabilecektir. Birden fazla il için başvuru yapıldığının tespit edilmesi halinde adayın hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir.

İŞKUR ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

CTE İŞÇİ ALIMININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GÖREV YERİ VE İL DAĞILIMI

ADALET BAKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI İLE ANKARA, RİZE VE YOZGAT PERSONEL EĞİTİM MERKEZLERİNE YAPILACAK 155 PERSONEL ALIMI

ADALET BAKANLIĞI VE CTE PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılacak işçi alımında başvuru ekranı açıldı. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip etmesi ve başvurusunu aşağıdaki şekilde yapması gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada İŞ İLANLARI yazan butona tıklayın. Bu aşamanın ardından karşınıza iş arama sayfası çıkacak. Bu sayfaya da İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar bu aşamalardan sonra sıralanacak, istediğiniz ilana başvurunuzu yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kura çekimi 17 Mart'ta yapılacak

İŞKUR tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 17 Mart Çarşamba günü saat 11.00'de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda noter huzurunda yapılacak. Belirtilen tarihte değişiklik olması halinde Bakanlığın internet sitesinde yeni kura tarihine ilişkin duyuru yapılacak.

Adaylar Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılamayacak. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak kura çekilişinin görüntüleri kayda alınacak.

Başvuru yapanlar arasından açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek, belirlenen adaylar Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

Haberin Devamı

Bu kapsamda belirlenen asıl ve yedek adaylar, istenilen belgeleri 18-24 Mart tarihlerinde teslim edecek. Adayların başvuru sürecini Bakanlığın internet sitesinden takip etmeleri gerekiyor.

Teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden 60 puan alınması gerekiyor.

2 aylık deneme süresi uygulanacak

Başarı puanının eşitliği halinde sırasıyla adayın başvuru esnasındaki öğrenim düzeyi esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet puanı yüksek olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecek.

Ataması yapılan ve göreve başlayan işçiler için 2 aylık deneme süresi uygulanacak. Bu süre sonunda başarısız olan işçilerin iş sözleşmesi herhangi bir bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecek.

Başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren bir yıllık süreyi aşmamak üzere aynı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar belirtilen nedenlerle atama yapılmaması, atamaların iptal edilmesi veya ölüm ve sözleşme feshi sebepleriyle boş kalan veya boşalan kadrolara, başarı listesindeki sıralamaya göre yedekler arasından atama yapılabilecek. Bunlar dışında kalanlar herhangi bir hak iddiasında bulunamayacak.