Gazete Vatan Logo

90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, kadroya kimler geçecek, hangi kurumlar? Taşerona kadro 2022 şartları neler?

90 bin taşeron işçi kim, taşerona kadro kimleri kapsıyor 2022? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki taşeron işçiler için verdiği müjdede "90 bin civarında taşeron işçinin kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Taşerona kadro için yapılan aramalar arttı. Peki, kadroya kimler geçecek, taşerona kadro şartları nelerdir, 90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor? İşte 90 bin işçinin kadroya geçirilmesi ile ilgili merak edilenler…

90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, kadroya kimler geçecek, hangi kurumlar? Taşerona kadro 2022 şartları neler?

696 sayılı KHK ile kadroya geçişlerde kararname dışında kalan işçiler için de çalışma yürütüldüğünü ifade eden Bakan Bilgin, "Yaklaşık 1 milyon işçi kamuya geçti ama o günün şartlarında 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya geçmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim" dedi. Peki, 90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, kadroya kimler geçecek, hangi kurumlar? Taşerona kadro 2022 şartları neler?

90 BİN TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Bakan Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Kadronun kimleri kapsayacağının önümüzdeki günlerde detaylandırılması bekleniyor.

TAŞERONA KADRO 2022 ŞARTLARI NELER, KADROYA NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Mesela geçici işçiler sorunu. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, bizim geçici işçilerimiz vardı. Demir yolları ile görüşüyorum, geçici işçilerimiz hale geçici işçi… Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz. Geçici işçilik meselesinin çözülmesi lazım. Ayrıca 696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay, o konuda hazırlıklarımız tamamlandı ama orada bir başka sorun daha var, önemli bir sorun da şuydu. 

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." diye konuştu.

Şartların ve kadroya ne zaman geçileceği henüz netleşmedi.