Gazete Vatan Logo

1000 TL yardım başvurusu E-devletten başladı! Engelliye 1000 TL verilecek mi? 1000 TL yardımı kimler alabilecek, yardım şartları nelerdir?

Corona virüsü kapsamında Türkiye genelinde 2 milyon aileye 1000 TL yardım yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan 1000 bin TL destek sonrası, yoğun bir araştırma başladı. Corona virusü önemleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin etkilenmemesi için hazırlanan sosyal yardım kapsamında belirli şartları karşılayan vatandaşlar, bu destekten yararlanabilecek. 1000 TL yardım için bakanlık ilk ödeme tarihlerini duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yaptığı açıklamada, 1000 TL yardımın nasıl ödeneceğine dair detaylar paylaşıldı. Peki, 1000 TL yardım şartları nelerdir, nasıl başvurulur? 1000 TL yardım kimleri kapsıyor? Devletin verdiği 1000 TL başvurusu nasıl yapılır? Engelliye 1000 TL verilecek mi? Sosyal yardım parası ne zaman yatar? İşte tüm merak edilenler...

1000 TL yardım başvurusu E-devletten başladı! Engelliye 1000 TL verilecek mi? 1000 TL yardımı kimler alabilecek,  yardım şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal yardım paketinin detaylarını paylaşmaya devam ediyor. 2 milyon 111 bin haneye destek olacağı duyurusunun ardından, vatandaşların konuyla ilgili araştırmaları da hızlandı. PTT kanalıyla yapılacak olan ödemelerin 8 milyon kişiyi kapsayacağını söyleyen Bakan Selçuk, sosyal yardım başvurusu hakkında bazı detayları da paylaştı. Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım hakkında şu ifadelerde bulundu: "Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah." Peki, 1000 TL yardım alma şartları nelerdir? Sosyal yardım parası ne zaman verilecek? 1000 TL yardımı kimler alabilir, nerede başvurulur?

Haberin Devamı

1000 TL SOSYAL YARDIM NE ZAMAN VERİLECEK?

Başvuruların otomatik olarak bakanlık tarafından yapıldığı sosyal yardım için ödemeler, 1 Nisan'da PTT üzerinden gerçekleşecek. Sosyal yardımdan, halihazırda 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alan bazı vatandaşlar yararlanmış olacak.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEME TARHİLERİ

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

Haberin Devamı

1 ve 6 olanlar 2'sinde

2 ve 7 olanlar 3'ünde

3 ve 8 olanlar 4'ünde

4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebiliyor.

Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım hakkında şu ifadelerde bulundu:

"Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah."