Gazete Vatan Logo

Twitter hesabı nasıl kapatılır?

Twitter gün geçtikçe etki alanını genişletiyor. Haber alma platformları içinde lider konumda bulunan Twitter kullanıcı sayısını arttırırken bir yandan hesabını kapatmak isteyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Peki Twitter hesabı nasıl siliniyor? İşte tüm ayrıntılar...

Twitter hesabı nasıl kapatılır?

Sosyal ağlar içinde en fazla kullanılan mecralardan olan Twitter'ın dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Peki her gün milyonlarca paylaşımın yapıldığı popüler sosyal medya ağı Twitter'da hesap kapatma işlemi nasıl gerçekleşiyor? İşte tüm ayrıntılarıyla Twitter'da hesap silmek için gerekli bilgiler...

Twitter hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? Hesabı silmek kolay ama başını ve sonunu düşünmeden yapılan işlemler bazen onarılmaz hatalara ya da istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor. Amacınız hesabı kısa bir süreliğine kapatmak ya da Twitter içeriğinizden geri dönüşü olmaksızın kurtulmak olabilir. Her iki durumda dikkat etmeniz gereken işlemler biraz farklılık gösteriyor. Gelin, bu adımlara birlikte bakalım…

Twitter Hesabınızı Silmeden Önce Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar?

Öncelikle, Twitter hesabınızı uygulama üzerinden silemezsiniz. Bunu yapmak için boşuna vakit harcamayın çünkü yolu yok. Bilgisayardan twitter.com’a erişmeniz ve işlemi oradan yapmanız gerekiyor. (Akıllı telefonunuzun web tarayıcısından “masaüstü görünümde” twitter.com’a erişmek de işe yarayacaktır.)

Haberin Devamı

Hesap silme işleminden sonra bilgileriniz Twitter sunucularında 30 gün saklanır, bu süre içinde “eyvah ben ne yaptım, Twitter’sız nasıl yaşarım?” diye pişman olursanız tekrar giriş yapmanız yeterli. Hesabızı olduğu gibi karşınıza gelecek, hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz…

Gelelim biraz kritik noktalara… Diyelim ki şu an Twitter hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresini ya da kullanıcı adını bir başka Twitter hesabı için kullanacaksınız. Silmeden önce mutlaka bunları değiştirip silme işlemini öyle yapmalısınız. Aksi durumda, bu bilgilerle yeni bir hesap açamayabilirsiniz. Eğer amacınız, mevcut hesabın kullanıcı adı ve e-posta adreslerini değiştirmek ise zaten hesabınızı kapatmanıza gerek yok. Bu durumda "ayarlar" bölümü altından değişiklik yapabilirsiniz.

Gelelim arkanızda iz bırakmadan silme konusundaki önemli bir ipucuna… Diyelim ki, bazı tweet ya da retweet’leriniz arama sonuçlarında çıkmasın, hesap kapandıktan sonra da sağda solda görünmesin istiyorsunuz. Bu durumda en sağlıklı işlem hesabı silmeden önce o içerikleri silmeniz ve ardından hesabı kapatmanız olacaktır. Yine de, Google aramalarında içerikleriniz uzun bir süre görünebilir ama bunu yapmanız faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Benzer bir durum fotoğraflar için de uygulanabilir. Eğer paylaşılan fotoğraflar, profil fotoğraflarınız bir an önce yok olsun istiyorsanız hesabı silmeden önce bunları silin.

Bu uyarılar arkanızdaa olabildiğince az iz bırakarak Twitter hesabınızı kapatmak için önemli. Şimdi gelin hesap silme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğimize bakalım.

twitter.com’a giriş yapın ve profil fotoğrafınızın altından "ayarlar" seçeneğine tıklayın, açılan sayfanın altında “Hesabımı devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza “Ne yanlışımız oldu da gidiyorsun abi?” ekranı çıkacak. Eğer ne yaptığınızdan eminseniz “@…. adlı kişiyi devre dışı” bırak butonuna basarak Twitter’a elveda diyebilirsiniz.