Gazete Vatan Logo

Türkiye’de hedef önce büyüme, sonra üretim

LG Electronics, Türkiye’de bayilikle büyüme kararı aldı. Şirketin Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Bölüm Başkanı Jiyoung Lee, şu anda % 5 olan pazar paylarının çift haneye çıkması halinde Türkiye’de üretimin gündeme geleceğini söyledi.

Türkiye’de hedef önce büyüme, sonra üretim

Güney Koreli LG Electronics, Türkiye’de de büyüme planları yapıyor. Şirket, televizyondan sonra beyaz eşyada çift haneli büyümelere odaklandı. Beyaz eşyada bayilikle büyüme kararı alan şirket yüzde 5’e ulaşan payını çift hanelere çıkardığı taktirde Türkiye’de üretimi de gündemine alabilecek.

Geçen hafta Türk gazetecileri Güney Kore’de ağırlayan LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Bölüm Başkanı Jiyoung Lee, klimada uzun yıllardır Arçelik ile üretim yaptıklarını, beyaz eşyada da çift haneli pazar paylarına ulaşıldığında üretimin düşünülebileceğini söyledi.

Kadınlar belirleyici

Türkiye’de beyaz eşya satışlarının yüzde 65’e yakının bayiler üzerinden satıldığını kaydeden ve LG’nin Türkiye’de 100 civarında bayisinin bulunduğunu anlatan Lee, 2016’da 20 yeni bayi açmayı planladıklarını, teknoloji marketlerdeki ağırlıklarını arttıracaklarını dile getirdi. Lee, beyaz eşyada Türkiye’de en güçlü oldukları ürünlerin çamaşır makinası, buzdolabı, bulaşık makinası ve klima şeklinde sıralandığını belirtirken, kendilerini premium ürünlerde konumlandırdıklarını vurguladı. Lee, “Premium alanı ilerletirsek pazar payımız daha da artar” dedi.

Haberin Devamı

Lee, Türkiye’de beyaz eşya seçiminin kadınlar, TV seçiminin ise erkekler tarafından yapıldığını da anlattı. Lee, şöyle devam etti: “Türkiye’de kullanıcı alışkanlıkları da diğer ülkelerle farklılık gösteriyor. Dünyada 186-190 cm buzdolapları kulLanılırken Türkiye’de 70 cm tercih ediliyor. Diğer ülkelerde süpürme süresi 15-20 dakika iken Türkiye’de daha uzun. Büyük beyaz eşya ürünleri 10 yıl, süpürge ise 3-4 yılda bir değiştiriliyor.”

4 milyar $’lık pazar

LG Electronics Beyaz Eşya&İklimlendirme Çözümleri Orta Doğu ve Afrika Asya Satış ve Pazarlama Başkanı Daniel Shin de “Türkiye’deki beyaz eşya sektörü 4 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Beyaz eşyadaki pazar payımızı yüzde 10’un üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Evlilikler bile erteleniyor!

Jiyoung Lee, Türkiye’de politik gelişmeler ve terör olaylarının tüm piyasayı etkilediğini anlattı. Lee, şöyle devam etti: “Böyle durumlarda beyaz eşya satışları da duruyor. Evlilikler bile erteleniyor. Ayrıca doların yükselmesinden dolayı olumsuz etkileniyoruz. Ürünü dolarla getirip TL ile satıyoruz. Aradaki fiyat farkını müşteriye yansıtamıyoruz. Bunu yapsak çok acımasız olur.”

Haberin Devamı

Yeni ürünler gelecek

LG Electronics, yeni nesil beyaz eşya ürünlerini de tanıttı. LG Truesteam bulaşık makinası sayesinde elde ön yıkama olmayacak, kullanıcı hem sudan hem zamandan tassaruf sağlayacak. LG’nin Twin Wash çamaşır makinası da 10 yıllık motor garantisiyle Türkiye pazarına sunulacak. 22 kg çamaşır yıkama kapasitesi olan çamaşır makinası gelecek yıl Türkiye pazarında olacak.

LG CordZero kablosuz sügürge ise yatay ürün kategorisinde tek kablosuz sügürge olma özelliği taşıyor. 2000 watt motor gücüne sahip süpürge tek şarjla 40 dakika süpürme yapabiliyor.

LG’nin yenilikçi çift pratik kapı (Dual Door-in-Door) buzdolabı ise yüzde 47’ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Ürünlere daha uzun ömürlü saklama koşulları sunuyor.

Haberin Devamı