Gazete Vatan Logo

Togg Sedan teknik özellikleri neler, kaç beygir? Togg Sedan modeli fiyat listesi 2022 tahmini ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), katıldığı CES 2022'de üreteceği ikinci model olan elektrikli C-Sedan'ın son halini görücüye çıkardı. Yerli otomobil Togg, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), TOGG otomobili ilk kez uluslararası sahnede yer aldı. Söz konusu gelişmenin ardından Togg Sedan fiyat listesi ve teknik özellikleri hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Togg Sedan teknik özellikleri neler, kaç beygir? Togg Sedan fiyat listesi 2022 açıklandı mı, Sedan tahmini kaç TL olur? İşte Togg Sedan modeli hakkında merak edilenler…

Togg Sedan teknik özellikleri neler, kaç beygir? Togg Sedan modeli fiyat listesi 2022 tahmini ne?

Togg Sedan görücüye çıktı. Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg uluslararası sahnede yerini aldı. Togg, ABD'de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarında sahnelendi. Peki, Togg özellikleri neler, Togg Sedan modeli kaç beygir? Togg Sedan fiyatı ne kadar, 2022 listesi açıklandı mı?

TOGG Sedan fiyat listesi 2022 açıklandı mı, Togg Sedan fiyatı ne kadar?

TOGG'un Sedan modelinin satış fiyatı henüz belli değil. TOGG fiyat listesine yönelik açıklama yapan Fatih Altaylı "Baz fiyatın 25 bin dolar karşılığı bir seviyede olması beklenebilir. 30-35 bin dolar karşılığında ise iyi bir TOGG'a sahip olabilirsiniz." İfadelerini kullanırken, bazı basın organlarında TOGG'a paket özelliklerine bir fiyat belirleneceğini, TOGG boş paket fiyatının 180.000 TL (25.000$), TOGG dolu paket fiyatının 216.000 TL (30.000$), TOGG full paket fiyatının da 252.000 TL (35.000$) olabileceğini aktardı.

Togg Sedan özellikleri neler, kaç beygir?

Bataryanın üretimi için yabancı üretici Farasis ile ortaklık kurulurken, aracın 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabildiği ve 400 hp’a kadar beygir üretildiği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Otomoıbilin 500 km de menzili var. Tamamen elektrikli otomobil olan TOGG Sedan modern dizaynı ve gelişmiş teknolojilerle donatıldı.  TOGG Sedan için kapsamlı bir tanıtım henüz yapmadığı için teknik özelliklere ilişkin detaylı bir bilgi bulunmuyor.

TOGG sedan ne zaman satışa çıkacak?

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yaptığı değerlendirmede seri üretimin 2023 yılının ilk çeyreğinde olacağını duyurmuştu. 

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan Togg, teknoloji dünyasının önemli buluşma noktası CES 2022'de dünya marka lansmanını gerçekleştirdi. Gözyaşlarını tutamayan Karakaş, "Daha iyisini yapacağız. Oyunun içerisinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik. Oyunun içerisine dahil olduk ve hızla da ilerliyoruz" dedi.