Gazete Vatan Logo

Paylaşmadan önce bir kez daha düşünün! Hakkınızda çok şey söylüyor

İnternet ortamında gezerken, girdiğimiz site ve uygulamaların çoğu hepimizden, kişisel bir bilgimizi özellikle istiyor: E-posta adresimiz.

Paylaşmadan önce bir kez daha düşünün! Hakkınızda çok şey söylüyor

Bu bilgiyi vermek zararsız gözükebilir fakat e-posta adresinizi verdiğiniz andan itibaren, bundan daha fazlasını paylaşmış oluyorsunuz. Bazı geçici çözümler içeren bu makalenin sizi, e-posta adresinizi vermeden önce iki kez düşünmeye iteceğini temenni ediyoruz.

İlk olarak, şirketlerin e-posta adreslerinizi neden istediğini bilmek yardımcı olabilir. Reklamverenler, web yayıncıları ve uygulama yapımcıları için e-postanız yalnızca sizinle iletişim kurmak için önemli değildir. Şirketler e-posta adresinizi, size alakalı reklamlar sunabilmek için kullanıyor. Daha önce kayıt için kullandığınız mailiniz, siteler ve uygulamalar arasındaki faaliyetlerinizi birbirine bağlama konusunda dijital bir ekmek kırıntısı görevi görüyor.

Bütün bunlar size tanıdık geliyor olabilir. Çünkü dijital reklamcılık endüstrisi, faaliyetlerimizi takip edip bize hedefli reklamlar sunmak için onlarca yıldır web sitelerinin ve uygulamaların içine yerleştirilen görünmez izleyicileri (Ad tracker) kullanıyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Haberin Devamı