Gazete Vatan Logo

Iphone Ekran Kaydı Nasıl Yapılır? Apple'da Ekranı Videoya Alma Yöntemleri...

Telefon kullanımı sırasında herkesin kullandığı farklı özelliklerin olduğu bilinmektedir. Iphone kullanıcıları tarafından da en yaygın olarak kullanılmakta olan özelliklerden bir tanesi ekran kaydı yapmak olmaktadır. Ekran kaydı yapılması çeşitli uygulamalarla mümkün olabilmektedir.

Iphone Ekran Kaydı Nasıl Yapılır? Apple'da Ekranı Videoya Alma Yöntemleri...

Ancak iphone kullanıcılarının ekran kaydı almak için ek bir uygulama indirmesine gerek kalmamaktadır. Telefonun denetim merkezine girerek ekran kaydı ayarlarını yapabilirsiniz.

Iphone Ekran Kaydı Nasıl Yapılır? 

Iphone ekran kaydının yapılabilmesi için öncelikli olarak telefonun ayarlar bölümüne girilmesi gerekmektedir. Ayarlar bölümünde yer alan denetim merkezi sekmesinin açılması gerekmektedir. Menüde yer alan ekran kaydı seçeneğine basılarak hemen yanında bulunan ekle seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir.

Ardından denetim merkezinden çıkabilirsiniz. Bildirim çubuğunun üst kısmında bulunan ekran kaydedici butonuna basarak aktif hale getirebilirsiniz. Böylece telefonunuzun kayıt almasını başlatabilirsiniz. Almak istediğiniz ekran kaydının tamamlanması durumunda ise kaydı kapatarak sonlandırabilirsiniz. 

Iphone kullanıcılarının ekran kaydı alması için eskiden cihazın bilgisayara bağlanması veya Quick time benzeri programların kullanılması gerekmekteydi. Ancak Apple firması güncellenen IOS sürümleriyle birlikte ekran kaydı alma işlemini oldukça kolay ve pratik bir hale getirmiştir. Ekran kaydı düğmesinin denetim merkezine eklenebilmesi oldukça pratik bir şekilde kullanılabilmesine imkan sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

Apple'da Ekranı Videoya Alma Yöntemleri

Apple kullanıcılarının kullandıkları ekranın kaydını almak için tercih edebilecekleri farklı yöntemlerin olduğunun söylenmesi mümkündür. Ekran kaydı almak için telefonun kendi özelliği olması gerekmektedir. Telefonda ekran kaydı alma özelliğinin olmaması durumunda ise app store içerisinde bulunan çeşitli ekran kaydı alma uygulamalarından birinin indirilerek kullanılması gerekmektedir.

Apple cihazları kullanan kişilerin ekran kaydı almaları için ek bir uygulama indirmelerine gerek olmamaktadır. Telefonun içerisinde bulunan ekran kaydı alma özelliğinin kısa yollara eklenmesi gerekmektedir. Ardından ise etkinleştirilmesi durumunda ekran kaydının videoya alınması mümkün olmaktadır. 

Ekran kaydının videoya alınmasında kullanılan diğer yöntemler arasında ise ekran kaydı uygulamalarının indirilmesi yer almaktadır. Ancak uygulama indirmenize gerek kalmadan ekran kaydı ayarlarını açarak kayıt almanız mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

Adım Adım Ekran Kaydı Alma Yöntemleri 

Iphone kullanıcılarının ekran kaydı alınması için uygulamaları gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir. Telefonunuzun denetim merkezine baktığınız zaman ekran kaydı alma butonu görünüyorsa direk basarak aktif hale getirebilirsiniz. Ancak denetim merkezinde ekran kadı özelliğinin görülmemesi durumunda aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekmektedir. 

1- Ayarlara girin.

2- Ayarlar menüsünde yer alan denetim merkezi seçeneğini açın.

3- Bu sayfada bulunan denetimleri özelleştir seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. 

4- Özelleştir seçeneğinin açılmasının ardından sayfanın en altına inilmesi gerekmektedir. Daha fazla denetim başlığı yazısının altında yer alan ekran kaydı bulunarak yanında yeşil renkli (+) simgesine basılması gerekilmektedir. 

5- Ekran videosu çekimine başlanması için ise öncelikli olarak kayıt almak istediğiniz ekrana gelmeniz gerekmektedir. 

Haberin Devamı

6- Ardından denetim merkezine gelerek kayıt seçeneğinin aktifleştirilmesi gerekmektedir. Böylece ekran kaydı alınabilir.