Gazete Vatan Logo

İOS 16 ne zaman gelecek, İOS 16 güncellemesi alan telefonlar hangileri olacak?

Apple, WWDC etkinliğinde bir sonraki büyük iOS sürümü olan iOS 16'yı resmi olarak tanıttı. Peki, İOS 16 ne zaman gelecek, İOS 16 güncellemesi alan telefonlar hangileri olacak?

İOS 16 ne zaman gelecek, İOS 16 güncellemesi alan telefonlar hangileri olacak?

WWDC 2022'de Apple, iOS 16'yı resmi olarak duyurdu. iOS 16’nın odak noktasında, beklendiği gibi kilit ekranı bulunurken, yazı tipleri, renkler ve temalar da yenilenen özellikler arasında yer alıyor.

iOS 16 ne zaman çıkacak?

15 Eylül 2021'de piyasaya sürüldü, bu nedenle iOS 16 için biraz zaman var gibi görünüyor. iOS 16'nın Eylül ayında İphone 14 tanıtımı ile birlikte çıkması büyük ihtimal olarak görülüyor.

 İOS 16 güncellemesi alan telefonlar hangileri olacak?

iOS 16 iPhone 8 ve sonraki iPhone modellerine geliyor.  iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XR

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max

iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 1 Pro Max

iPhone SE (2020) ve iPhone SE (2022)

iOS 15 alan iPhone 7, iPhone 7 Plus ve ikinci nesil iPhone SE modelleri, ne yazık ki iOS 16 güncellemesini alamayacak. 

iOS 16’ya yepyeni Kilit Ekranı

iOS 16, Apple’ın uzun zamandır pek dokunmadığı kilit ekranına daha derin kişiselleştirme seçenekleri getiriyor. Artık daha büyük boyutlu bir saat kullanabiliyor, saatin yazı tipini ve renklerini özelleştirebiliyor, saatin etrafına özel widget'lar yerleştirebiliyor ve daha fazla derinlik için bir Portre Modu fotoğrafı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, kilit ekranınıza hava durumu animasyonlarını da eklemeniz mümkün.

Haberin Devamı

 Kilit ekranı ayarlarının her biri, özel bir Odak Moduna da bağlanabiliyor; örneğin, Çalışma ve Uyku için farklı bir kilit ekranınız olabilir.

Kilit ekranı bildirimleri artık ortada toplanmak yerine kilit ekranının altından toplanacak. Böylece favori fotoğrafınız artık gizlenmeyecek.

Tüm ekranı kaplayan ve size daha fazla albüm resmi ve daha büyük oynatma düğmeleri gösteren yepyeni bir Müzik widget’ı da kilit ekranına dahil oluyor.

iMessage’taki yenilikler

iMessage nihayet mesaj düzenlemeyi ve mesajlarınız için doğrudan "göndermeyi geri almayı" destekliyor. Ayrıca, artık bir mesajı sadece üzerinde kaydırarak okundu olarak işaretleme özelliği de var.

SharePlay desteği

SharePlay, en iyi arkadaşlarınızla bir görüşme sırasında şovları izlemenize ve müzik dinlemenize olanak tanıyan yeni bir FaceTime özelliği. Böylece ikinizin de keyif aldığı içeriğe tepki verebilir, tartışabilir ve tepki verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni dikte özelliği

iOS 16 artık dikteyi de destekleyecek. Sahnedeki sunumdan kullanılan küçük demo, iPhone'un konuşmayı net bir şekilde anlayabildiğini ve onu metne, dilbilgisine ve noktalama işaretlerine aktarabildiğini gösterdi. Kullanıcı "akıllara durgunluk veren emoji" dediğinde bile düzgün tepki verebiliyor; iPhone, emojiyi olması gereken yere, cümlenin sonuna yerleştiriyor.

Yeni Cüzdan özellikleri

Apple Cüzdan, tüm dijital kimlik bilgilerinizi ve anahtarlarınızı saklayabileceğiniz tek yer haline geldiğinden, Apple şimdi anahtarları paylaşmanın yollarını arıyor. Yakında dijital anahtarı aile üyeleri ve arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz - otel odaları için veya bir arkadaşınızın çiçeklerinizi sulamasına izin verirken... Bu özellik, iPhone sahibi olmayanlarla da paylaşılacak şekilde genişletilecek.

Haberin Devamı

Apple Haritalar yeniden tasarlandı

Apple Haritalar, bize tonlarca ayrıntıya sahip devasa 3D haritalar veren başka bir büyük güncelleme alıyor. Görmeyi bekleyebileceğiniz binaların ve altyapının 3B modelini incelemek için alanları yakınlaştırabilirsiniz.

Haritalar artık 15 durağa kadar çok duraklı rotaları destekliyor ve bu rotaları daha sonra yeniden kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.

Haritalar'daki Toplu Taşıma sekmesi artık işe gidip gelmenizin ne kadara mal olacağını (kabaca) size bildirecek ve toplu taşıma kartlarınızı doğrudan Haritalar uygulamasında ekleyip geri çağırabileceksiniz.