Gazete Vatan Logo

Helio X20 işlemcili ilk telefon Zopo Speed 8 olacak

MediaTek'in geçtiğimiz yıl duyurduğu üst seviye işlemci Helio X20 nihayet mobil dünyasında sahne oluyor. İşlemci ilk olarak Zopo'nun Speed 8 isimli modelinde kullanılacak.

Helio X20 işlemcili ilk telefon Zopo Speed 8 olacak

Helio X20 işlemcili ilk akıllı telefon nihayet sahne alıyor. Bir süredir ısınma sorunu iddiasıyla gündemde olan MediaTek Helio X20 ilk olarak Çinli akıllı telefon üretici Zopo’nun Mobil Dünya Kongresi’nde resmen açıklayacağı Speed 8 isimli modelde kullanılacak. Zopo telefonun tasarım ve işlemci detaylarını gösteren paylaşımlara resmi kanallar aracılığıyla başladı.

>> Samsung Galaxy Note 6 hakkında ilk bilgiler geldi

MotoGP Dünya Şampiyonu Jorge Lorenzo’nun da hazır bulunacağı telefon 21 Şubat’ta tanıtılacak. Dünyanın 10 çekirdekli ilk işlemcisi olarak lanse edilen Helio X20’den kısaca söz etmek gerekirse; ikisi Cortex-A72, diğer sekizi Cortex-A53 çekirdeklerden oluşan işlemci 4+4+2 şeklinde kümeleniyor. İşlemcinin asıl performansını belirleyen Cortex-A72 çekirdekleri çalışma frekans hızını 2.5GHz’e kadar yükseltirken, enerji verimliliğini ön planda tutan Cortex-A53 çekirdekler ise 2.0GHz hızlarına erişebiliyor. Helio X20’ye ARM'ın yeni nesil dört çekirdekli Mali-T880MP4 GPU’su eşlik ediyor.

Zopo’nun Speed 8 isimli üst seviye akıllı telefonuna tekrar dönecek olursak; tamamı metalden oluşan bir kasanın eşlik edeceği Speed 8’in ekranı 2K çözünürlüğünde olacak. 4GB RAM’in eşlik edeceği telefonun arka bölümünde bir de parmak izi tarayıcısı yer alacak.

Haberin Devamı
iPhone'unuzu sakın bu tarihe ayarlamayın


KAYNAK : Teknolojioku.com - Helio X20 işlemcili ilk telefon Zopo Speed 8 olacak

Japan Display Apple iPhone 7'nin su geçirmez ekranını onayladı mı?