Gazete Vatan Logo

Evde Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? Modem Şifresi Değiştirme Yöntemleri...

Evde internet kullanan kişilerin kablosuz bağlantıyla cihazlarını internete bağlamak istemeleri durumunda Wi-Fi ile bağlanmaları gerekmektedir. Wi-Fi şifresi, internet bağlantınıza sizin izninizin dışında gerçekleştirilebilecek olan bağlanmaların önüne geçmektedir.

Evde Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? Modem Şifresi Değiştirme Yöntemleri...

Wi-Fi şifresi, internet ağınızın kablosuz şifresi olarak da bilinmektedir. Kullanıcılar, modemi teslim aldıklarında modemin arkasında kullanıcı adı ve şifre bilgileri yer almaktadır. Ancak bu bilgilerin sonrasında kişinin isteğine bağlı olarak değiştirilmesi söz konusu olmaktadır. 

Evde Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? 

Wi-Fi şifresinin değiştirilmesi için öncelikli olarak modem arayüzüne giriş yapılması gerekmektedir. İnternet bağlantılarında güvenlik önlemleri için büyük bir önem taşıyan Wi-Fi şifresinin değiştirilmesi gerekmektedir. Modeminizin Wi-Fi şifresi ağınıza kötü niyetli kişilerin sızmasını önlemektedir. Her modemin markasına göre ise arayüzüne giriş farklılık göstermektedir.

Genel olarak ise giriş bilgilerinin değiştirilmemesi durumunda her marka için farklı olarak belirlenen modem arayüzüne giriş bilgilerinin aynı olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Wi-fi şifresinin değiştirilebilmesi için, modemin marka ve modelinin bilinmesi gerekmektedir. Modemin arkasına bakarak ise model bilgilerinin öğrenilmesi mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Airties marka modemlerde; modem arayüzüne girilmesi için IP adresi olarak 192.168.2.1 kullanılmaktadır. Oturumun açılmasının ardından ''Kablosuz Ağ Ayarları'' menüsüne girilerek yeni bir kablosuz ağ adı oluşturulabilir ve yeni bir şifre belirlenebilir. 

Zyxel marka modemlerde ise web tarayıcısının adres çubuğuna 192.168.1.1 yazılması gerekmektedir. Modem arayüzüne giriş bilgilerinizi daha öncesinde değiştirmediyseniz eğer kullanıcı adı ve şifre bölümüne ''ttnet'' yazmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında ise kablosuz ağ ayarlarını açarak istediğiniz kullanıcı adını ve şifresini belirlemeniz de mümkün olmaktadır. 

TP-Link modellerde ise modem arayüzüne giriş yapılabilmesi için 192.168.1.1 bilgileri ile arayüze giriş yapılması gerekmektedir. Arayüz ayarlarından ise kablosuz başlığına tıklanması gerekmektedir. Açılan menüde SSID bölümüne girerek kablosuz ağınızın adını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Ön paylaşım ağı anahtarını açarak ise istediğiniz kullanıcı adını ve şifreyi belirlemeniz mümkün olmaktadır. İnternet ağınız için şifre belirledikten sonra kayıt etmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise internete bağlanmak istediğiniz tüm cihazlarda yeni giriş bilgilerine göre giriş yapılması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Modem Şifresi Değiştirme Yöntemleri

Modem şifresini değiştirmek için tercih edilebilecek olan çeşitli yöntemlerin olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Modem şifresinin değiştirilmesi için en fazla tercih edilen yöntem ise modem arayüzüne girilerek kablosuz bağlantı ayarlarında değişiklik yapılması olmaktadır.

Genel olarak modem şifresinin unutulması durumunda kullanıcılar tarafından modem şifresinin değiştirilmesi istenmektedir. Modem şifresinin unutulması durumunda;

Modemi sıfırlamak,

Modemi arayüz üzerinden sıfırlamak,

Modem arayüz üzerinden modem şifresini değiştirmek etkili bir yöntem olabilmektedir. 

Hiçbir şekilde modem bilgilerine ulaşılamaması durumunda ise modemin üretici firmasıyla iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Modemin arayüzüne girmek ise kullanılan marka ve modele göre farklılık gösterebilmektedir.

Haberin Devamı

Modeme koyulan şifrenin unutulması durumunda modemin arka bölgesinde bulunan reset düğmesine basarak, modemin tekrar varsayılan ayarlara döndürülmesi sağlanabilmektedir.