Gazete Vatan Logo

En taze teknolojiler

En taze teknolojiler

Samsung’dan LG’ye, HP’den Huawei’ye dünya teknoloji devleri en yeni teknolojilerini geçen hafta Barcelona’da gün yüzüne çıkardılar. Cep telefonlarından giyilebilir cihazlara pek çok segmentte yeni modeller Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtıldı. En çok ilgiyi ise sanal gerçeklik gözlükleri çekti

Tasarım sade, kamera güçlü

Samsung Electronics, Barcelona’da Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i tanıttı. Günümüzün tüketici yaşam biçimine göre yaratılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge, sadeleştirilen tasarımı, geliştirilmiş kamerası, modern hale getirilmiş yazılım işlevleri ve bağlantı özellikleriyle dikkat çekiyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’in üzerinde düşük ışıkta dahi daha aydınlık ve net kareler sağlayan, bir akıllı telefonda ilk kez yer alan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera bulunuyor. Daha geniş diyafram açıklığı ile aydınlık lens sunan devrimsel Çift Piksel teknolojisi ve daha büyük pikseller sayesinde kamerada, düşük ışık koşullarında bile çok daha hızlı perde sürati ve çok daha isabetli otomatik odaklanma özelliği yer alıyor. Yeni kamera modu Motion Panorama, geleneksel panoramik fotoğraflara hareket katıyor.

Haberin Devamı

Huawei’den 2’si 1 Arada

HUAWEI, yeni 2’si 1 arada bilgisayarı Matebook’u tanıttı. 6’ncı nesil Intel Core M serisi işlemciye sahip olan Matebook, iş yaşamının en kritik ihtiyaçlarını karşılamak üzere, -fan kullanılmadan tasarlanan gövdesi ile birlikte- son derece hafif ve şık bir ürün olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Oyun arkadaşları var

LG Electronics, merakla beklenen akıllı telefonu LG G5’i tanıttı. LG G5, tek parça metalden gövdesi ve kolay çıkartılabilir pil özelliğinin yanı sıra modüler tasarımı ile farklı bir akıllı telefon deneyimi yaşatıyor. LG Oyun Arkadaşları adı altında kendisine eşlik eden bir cihaz koleksiyonuyla tamamlanan LG G5, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülebiliyor. Tamamı metal olan pürüzsüz gövde tasarımına sahip LG G5, kolay çıkartılabilir bir pile sahip.

Sanalı ‘gerçek’ yapıyor

HTC, Valve ile geliştirdiği Vive sanal gerçeklik sisteminin ticari sürümünün nihai vesiyonunu duyurdu. Doğrudan sanal gerçeklik gözlüğünden, hem cevapsız hem gelen aramaları görmenize ve cevap vermenize, metin mesajlarını almanıza ve hızlı cevap göndermenize olanak sağlayan sistemle takvim içeriklerinizi kontrol etmenizi mümkün.

Haberin Devamı

Platformu genişletti

Qualcomm, gelecek nesil giyilebilir cihazlar için yeni platformu Qualcomm Snapdragon Wear platformunu üç yeni üreticinin dahil olması ile genişlettiğini duyurdu. Borqs, Compal Electronics Inc. ve Infomark (ODM) yeni duyurulan Snapdragon Wear 2100 System-on-Chip (SoC) platformunu temel alarak referans tasarımlar üretecek. Bu platform gelecek nesil bağlantılı akıllı saatler, çocuklar ve yetişkinler için saatler, akıllı bileklikler, akıllı gözlükler ve akıllı kulaklıkları hedefliyor.

Her cihaz tek cihazda!

HP, kurumsal mobilite fısatlarına yönelik HP Elite x3 ile iddialı. Windows 10 mobile’lı HP Elite x3, phablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayarın kullanım deneyimlerini tek cihazdan birbirine bağlıyor. Elite x3’ü açmak için biyometrik kimlik doğrulama kullanılabiliyor. Bu da kurumsal müşteriler için cihaza ek bir güvenlik katmanı sağlıyor. HP Elite x3’ün bu yaz piyasada olması bekleniyor. Türkiye’de Eylül’de satışa sunulacak.

Haberin Devamı