Gazete Vatan Logo

Bu kameralar sizi ihbar edecek...

Facebook'un yeni kamerası biyometrik yüz datasını alıp

Artık girdiğiniz yere dikkat etmeniz gerekebilir. Tabii gönüllü olarak bu uygulamayı yüklerseniz... Facedeals olarak tanınan bu yeni kamera sistemiyle kameranın görüntülediği kareler Facebook ile eşleştirilerek insanları tanıyor.



ABD’deki Tennessee Eyaleti’nin başkenti Nashville’deki cafeler ve barlarda pilot uygulamaya başlayacak sistemde müşteriler kapıdan girdiği anda tanınıyor ayrıca Facebook sayfasından da otomatik şekilde ‘check in’ (giriş yapmak) yapıyor. Yani o cafeye giren kişinin orada olduğu Facebook sayfasından da görünüyor.

UYGULAMAYI YÜKLERKEN DÜŞÜNMEK GEREK

Üstelik Nashville’deki bu mekanların arasında bir striptiz kulübü ve fotoğraf stüdyosu dahi var.

Facebook geçtiğimiz ay gündeme bir İsrail firmasının ürettiği sistemi kullanan Face.com’u almasıyla gelmişti. Face.com İsrailliler’in geliştirdiği online bir yüz tanıma sistemi.

YÜZÜN BİOMETRİK DATASINI HESAPLIYOR

Facebook kamerası facebook hesabında Facedeals uygulamasını kabul edip yükleyenleri kapsayacak. Kamera o dükkana giren kişilerin facebook hesabına yüklediği en yeni fotoğrafları referans alacak. Yüzünüzün biometrik datasını hesaplayarak kimliğini belirleyip arkadaşlarınıza haber verecek. (Daily Mail)

Haberin Devamı