Gazete Vatan Logo

Bilgisayar al, ütü yap!

Teknoloji devleri, tüketiciler için yeni yıla indirim ve hediye kampanyalarıyla başladı

Teknoloji ürünlerini tüketicilerle buluşturan teknoloji marketleri ve teknoloji devleri, yeni yıla indirim ve hediye kampanyalarıyla başladı. Bu kampanyalar çerçevesinde bilgisayardan fotoğraf makinesine kadar birçok ürünü 1.000 liraya varan indirimlerle almak mümkün. Bazı kampanyalarda ise dizüstü bilgisayar alana ütü, su ısıtıcısı, saç şekillendirme seti gibi ürünler bedava veriliyor.

Teknolojiseverler için 2011 yılı avantajlı başladı. Çünkü teknoloji ürünlerini tüketicilerle buluşturan teknoloji marketleri ve teknoloji devleri, yeni yıla indirim ve hediye kampanyalarıyla başladı. Kampanyalar dahilinde bilgisayardan fotoğraf makinesine kadar birçok ürünü 1.000 liraya varan indirimlerle almak mümkün. Bazı kampanyalarda ise dizüstü bilgisayar alana ütü, su ısıtıcısı, saç şekillendirme seti gibi ürünler bedava veriliyor.

Peki kim hangi avantajlı kampanyayla tüketicinin karşısına çıktı? Electro World, tüm HP notebooklarda yaptığı yüzde 25 indirim ile tüm müşterilerini notebook sahibi yapmayı hedefliyor. Bu ay sonuna kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde HP G62-B34ET LD669EA dizüstü bilgisayar 1.662 TL yerine 416 TL’lik indirim ile 1246 TL’den, 500 GB hard diske sahip Intel Core i5 460M 2.53GHZ işlemciye sahip HP DV6-3100ET XW131EA ise 2 bin 119 TL yerine 530 TL’lik indirim ile 1.589 TL’den müşterilerin beğenisine sunuldu.

Haier’in Türkiye distribütörü DataStar da yılın ilk notebook kampanyasını başlattı. Kampanyada bir Haier notebook alana 4 ev gerecinden oluşan hediye seti veriliyor. Haier i7D, Haier T3C, Haier T5K3 model notebook’lardan birini alan tüm tüketicilere, CVS marka ütü, su ısıtıcı (kettle), erkek bakım seti ve seramik saç şekillendiriciden oluşan ürünler veriliyor. 31 Ocak 2011 tarihine kadar devam eden kampanya, DataStar’ın Türkiye genelindeki tüm bayilerinde geçerli. Kampanyadaki Haier notebook’lar 579 dolardan (KDV hariç) başlayan fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.

Gold Teknoloji Marketleri, Bonus kartla alışveriş yapan müşterilerine ödemeyi Mayıs’ta başlatma fırsatı sunuyor. Gold’da çok ciddi indirimler de var. Örneğin 1.799 TL’ye satılan Sony 40EX401/402 veya Samsung 40C550 model LCD televizyonların fiyatı 1.399 TL’ye indirildi. 113 liralık Sony DVD’yi 69 liraya, 1.399 liralık BlackBerry 9700 Bold White cep telefonunu 999 liraya, Dell Insprion 5010 G74P45 model dizüstü bilgisayarı 2 bin 319 lira yerine 1.799 liraya alabilirsiniz.

Darty’de 4 GB, FM radyolu Philips MP4 çaların fiyatı 149 liradan 99 liraya indi.549 liraya LG notebook alma fırsatı sunan Darty’de müzikçalarlı, 3 MP kameralı Nokia 6303i cep telefonu da 339 lira yerine 279 liradan satılıyor.

Teknosa’da 21 Ocak’a kadar geçerli kampanyada 42LE4500 modeli hariç LG LED televizyon alan tüm müşterilere 12 aylık HD Digiturk Lig TV giriş spor paketi veya sinema paketi hediye ediliyor. Media Markt’da 8 GB iPod Touch 399 yerine 369, Canon EOS 1000 D DSLR fotoğraf makinesi 1.199 lira yerine 899 liraya satışa sunuluyor.

Saturn’de ise Panasonic TX-P42C2E plazma TV’nin fiyatı 1.699 liradan 979 liraya, Samsung LE40C650 LCD TV’nin fiyatı 2 bin 199 liradan 1.549 liraya, Yamaha ev sinema sisteminin fiyatı da 1.799 liradan 999 liraya indi.

LG ‘lüks’ bilgisayar serisini tanıttı

LG, 3 yeni ve birinci sınıf dizüstü bilgisayarı tanıttı. İnce dış kasası ve akıcı tarzıyla modern bir görünüme sahip LG P210, LG P420 ve LG A520, dizüstü bilgisayarlar tasarım ve teknolojide yeni bir boyut sunuyor. P210 ve P420, hareket halinde bile yüksek hızda bağlanabilirlik sağlıyor. LG A250 gelişmiş, sinema benzeri bir 3D teknolojisi sunuyor. Dünyanın ilk Full HD FPR teknolojili dizüstü bilgisayarını takip eden LG A520, bu 3D teknolojisine sahip ikinci dizüstü bilgisayar. Film Patterned Retarder (FPR) teknolojisi, izleyicilere tamamen net 3D görüntüler sunmak üzere, gözlükler tarafından daha sonra filtrelenecek görsellerin sağ ve sol göz için ayrılmasını en iyi şekilde kullanıma imkan sağlıyor. LG bu seriyi 2011’in ilk yarısında piyasaya sunacak.

Yeni Bloggie ile çekmek ve paylaşmak artık çok kolay

SONY’NİN ilk kez, dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarlarının başında gelen CES 2011’de tanıttığı yeni Bloggie HD ailesi, fotoğraf ve video çekip anında paylaşmayı sevenlere seçenekler sunuyor. Giriş seviyesindeki Bloggie, çift ekran özellikli Bloggie Duo ve 3 boyut destekli Bloggie 3D modellerinden oluşan bu eğlenceli aile, Full HD 1920x1080p MP4 video ve 5 megapiksellik fotoğraflar çekmeyi mümkün hale getiriyor. Bloggie taşınabilir HD kamera serisi ayrıca, Bloggie Duo MHS-FS2 adlı çift ekranlı bir seçenek de sunuyor. İnce kamera arkada 2.7 inç ve önde lensin altında 2.0 inç olmak üzere iki canlı LCD ekrana sahip. 4 GB dahili belleğe sahip olan ve yerleşik bir LED ışığı da bulunan Bloggie Duo, 4 farklı renk seçeneği ile Mart ayında satışa sunulacak.

Samsung 4G’de liderliği hedefliyor

SAMSUNG Electronics, CES 2011 fuarında Infuse 4G isimli, Android 2.2 işletim sistemli yeni akıllı telefonunu tanıttı. 1.2 GHz işlemciye sahip ve AT&T desteğiyle çalışan Infuse 4G, 4.5 inç Super Amoled Plus ekranıyla en ince tasarımda en geniş ekran özelliği sunuyor.

Android 2.2 işletim sistemi ile çalışan 4G LTE modeli ise içeriğindeki Google Mobile, Google Search, Google Maps, Gmail, YouTube servisleriyle kusursuz bir mobil deneyim vaat ediyor. Sprint destekli Samsung Epic 4G ise kayar kapağı, QWERTY klavyesi ve 4 inç Super AMOLED dokunmatik ekranı ile dikkat çekiyor. Epic 4G, Sprint’in ilk 4G kablosuz telefonu olma özelliğini taşıyor.

Olympus’tan karne hediyesi

OLYMPUS, yaklaşan sömestr tatilinde tüm öğrencilere hitap eden T-10 dijital fotoğraf makinesini öne çıkarıyor. 10 megapiksellik çözünürlük, 3x optik zoom lens ve 2.4 inçlik LCD ekranda 640x480 VGA kalitesinde sesli video ve net fotoğraflar çekebilen T-10, yine özellikleri arasında bulunan yüz tanıma, otomatik odak izleme, akıllı mod ve sihirli filtreler (kara kalem, iğne deliği efekti, pop-art efekti gibi) ile küçük çocukların ve gençlerin içinde sanatçıyı ortaya çıkarıyor. 2 adet AA pille çalışabilen ve kullanımı çok basit olan Olympus T-10, velilerin ve öğrencilerin kolayca ulaşabilmesi Türkiye’nin önde gelen süpermarketleri Migros ve DiaSA’da satışa sunuldu.

Epson’da yazıcı alana kartuş seti hediye

EPSON’UN yeni kartuş kampanyasında, Epson Stylus SX620FW model yazıcı alana, her biri yaklaşık 500 sayfa baskı kapasitesine sahip 4 ayrı renkli Epson T1295 kartuş seti hediye ediliyor. Kampanya kapsamında Stylus SX525WD model yazıcı satın alanlar yaklaşık 950 sayfa baskı kapasitesine sahip siyah baskılı Epson T1301 kartuş seti sahibi olurken; Stylus Office BX305F model yazıcı alanlara ise yaklaşık 400 sayfa baskı kapasitesine sahip Epson T1291 kartuş hediye ediliyor. Epson, hediye kartuşun yanı sıra verdiği kupon ile birlikte ikinci kartuşu ise yüzde 30 indirimli satıyor. Epson tarafından geliştirilen MicroPiezo baskı teknolojisine sah1ip yazıcılar, orijinal mürekkepleri ile anında kuruyor, el teması ile dağılmıyor ve aynı zamanda su gibi dış etkenlere karşı dayanıklılık gösteriyor. Kampanya 15 Şubat’a kadar geçerli.

Panasonic oturma odamıza 3 boyutlu yerleşecek

Geçen yıl Tekofaks ile yollarını ayıran ve kendi şirketiyle Türkiye operasyonlarını yürütme kararı alan Panasonic, aldığı karardan memnun. “2010 yılında ana hedefimiz küresel stratejilerimizi Türkiye’nin kendisine özgü dinamiklerine uyarlamak ve hem temelimizi hem de operasyonel yapımızı oturtmaktı” diyen Panasonic Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki, 2011’in yapılarını oturtma ve sağlamlaştırma yılı olacağını söyledi.

32 milyon dolar yatırdı

Türkiye pazarının bu yıl ekonomiyle eşgüdümlü büyümeye devam edeceğini kaydeden Suzuki, “Panasonic, Türk müşterileriyle daha doğrudan bir ilişki kurmak amacıyla 32 milyon dolarlık yatırımla Panasonic Türkiye’yi faaliyete geçirdi. Orta vadeli planlarımız çerçevesinde belirlediğimiz adımları kararlılıkla atmaya başladık ve tüketici talep, fikir ve geri dönüşlerine önem verdik, çevre dostu ürünlerimizi paylaştık. Her şey yolunda gitti ve ağlam bir temel oturtmayı başardık” diye konuştu.

2010’da büyümenin 3D eğlence ve tüketici elektroniğine yoğunlaşan ürünlerle sağlanacağını öngördüklerini anlatan Suzuki, şöyle devam etti: “Lokomotif ürünlerimiz VIERA televizyonlar, Lumix dijital fotoğraf makineleri ve belki de en önemlileri olarak gösterilebilecek 3D Full HD televizyon, dünyanın ilk 3D tüketici video kamerası ve sinema sistemli 3D Blu-ray oynatıcılardı. Türk tüketicilerin kaliteyi her şeyin üzerinde tuttuğu gerçeği altında sunduğumuz ürünlerin gördüğü ilgiden çok memnunuz. Bu yıl da oturma odalarına 3D içerik sağlayan her konu ve teknoloji Panasonic’in kapsama alanındadır.”

Shigeo Suzuki, 2010’da televizyon ve optik grubunda yaşanan gelişmelerle beklentilerini ise şöyle özetledi:

Trend sürecek

“Tüketici elektroniği 2009 yılında talep anlamında küresel bir düşüş yaşadıysa da, televizyon pazarı 2010 yılında tüm tüketici elektroniği alanının büyüklüğünü sürüklemeyi sürdürdü.

Pazar segmentlerinde 2010 yılında odaklandığımız çift haneli pazar paylarını görmeye başladığımız için çok mutluyuz. Panasonic Türkiye olarak Lumix dijital fotoğraf makinelerimiz ve video kameralarımızı Türk tüketicilerle tanıştırmayı amaçladık. Hem kompakt Lumix ürünlerinin hem de Full HD video kameraların penetrasyonları artış gösterdi. Bu trendin 2011 yılında da devam edeceğine inanıyorum. Optik alanında bu yılın belki de en büyük sürprizleri daha önce de bahsettiğim gibi 3D video kamera ve yine dünyada bir ilk olan Lumix G ürünleriyle uyumlu değiştirilebilir 3D lensti.

Yanında devamlı olarak DSLR fotoğraf makinesi taşımak istemeyen fakat profesyonel gereksinimlerden de ödün vermeyen fotoğraf meraklılarına 2011 yılında da ‘aynasız’ modeller sunmaya devam edeceğiz. Öngörülerimiz pazarın büyüyeceği yönünde. Bu alanda yine 3D bizim için önemli konulardan biri olacak.”

Haberin Devamı