Gazete Vatan Logo

Antarktika'da gizemli dev cismin sırrı çözülemiyor

Bilim insanları Güney Kutbu’nda buzulların altındaki devasa objenin görüntüleri karşısında şaşkına dönmüş durumda. Obje yaklaşık 245 kilometrelik bir alana yayılmış ve derinliği de 848 metreyi buluyor. Ancak sırrı hala çözülemedi!

Antarktika'da gizemli dev cismin sırrı çözülemiyor

Bilim insanları Güney Kutbu’nda buzulların altındaki devasa bir objeye rastladı. Henüz sırrı çözülemeyen objenin neye ait olduğu araştırılıyor. Fakat bilim insanları bu konu hakkında çeşit fikirler ortaya atıyor. Bazı bilimciler ise bu objenin devasa bir asteroidin kalıntıları olabileceğini düşünüyor.

Eğer bu teori doğruysa, bu asteroit Dünya’daki deniz canlılarının yüzde 96’sını ve karalardaki canlıların yüzde 70’ini yok eden Permiyen-Triyas yokoluşu’na sebep olmuş olabilir. Fakat bu gibi olaylarda her zaman yaşandığı gibi internette dolaşan farklı teoriler var. Bazı komplo teorisyenleri bunun çok büyük çaplı bir UFO saldırısı ya da Hollow Earth denilen gizemli yeraltı dünyasına geçiş yapılan bir geçit olduğunu iddia ediyor.Uydu verilerinden alınan bu görüntülerdeki sır perdesi henüz aralanabilmiş değil.

Keşfedilen cisim, 151 kilometre uzunluğunda ve maksimum 848 metre derinliğe sahip. Bazı araştırmacılar, dinozorları yok eden Chicxulub gök taşının iki katından daha büyük bir boyutta büyük bir asteroid kalıntısı olduğuna inanıyor. Bu açıklama doğruysa, bu katil asteroid, Dünya'daki deniz canlılarının yüzde 96'sını ve karada yaşayan omurgalı organizmaların yüzde 70'ini öldüren Permiyen-Triasik yok oluş olayına neden olabilir. Wilkes Land olarak bilinen alan fotoğraftaki kırmızı çemberin içindedir.

Haberin Devamı

UFO avcıları Secure Team 10, bu cisimle ilgili bir video yayınladı. Videoyu anlatan kişi "Bugüne kadar bilim insanlarının, bu kalın buz tabakalarının altında ne olduğu konusunda en ufak bir fikri yoktu bu kıtalar yıllardır kendi gizemiyle örtülmüş durumda" dedi.

Ve şunları ekledi: "Son yıllarda bazı kanıtlar gün ışığına çıktı. Dağların kenarlarına inşa edilmiş, daire şeklinde girişler mevcut ve bu girişler de uçan cisimlerin varlığını gösteriyor."

ABD Deniz Kuvvetleri'nin bu gizemli kıtayı araştırmasını önerdiler. 2006'da "katil krater" keşfedilince, Ohio State Üniversitesi Jeolojik Bilimler profesörü olan Ralph von Frese, "Bu Wilkes Land etkisi dinozorları öldüren etkiden çok daha büyük ve muhtemelen o zaman büyük bir felakete neden olabilir" dedi.

Secure Team 10, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı’nda Antarktika’da gizli üsler inşa ettiğini iddia ediyor.
Fakat bu objeyi ilk kez keşfeden bilimciler bunun devasa bir çarpma krateri olduğunu düşünüyorlar.
2006 yılında krateri keşfettiğinde Ohio Devlet Üniversitesi’nde Jeoloji Bilimleri Profesörü olan Ralph von Frese, “Bu Wilkes Land krateri dinozorları öldüren kraterden çok daha büyük ve muhtemelen ilk düştüğü zaman Dünya’da felaketlere sebep oldu. Kraterden kaynaklanan bütün çevresel değişimler son derece yıkıcı bir ortam oluşturmuş olmalı. O yüzden yeryüzündeki yaşam formlarının çoğunun yok olması tesadüf değil.” diyor.

Haberin Devamı