Gazete Vatan Logo

‘Akıllı’ satış son 2 ayda ilaç gibi geldi

Media Markt Türkiye CEO’su Bülent Gürcan, “Note 4 ve iPhone 6 ilaç gibi geldi. 2 aylık satışları onlar kurtardı. Müthiş satışlar yapıldı. Ciromuzda cep telefonlarının payı yüzde 30 oldu” dedi.

Taksit sınırlamasına rağmen cep telefonları teknoloji marketlerinin yılı iyi kapatmasına neden oldu. Özellikle yılın son aylarında piyasaya sunulan Samsung Note 4 ve iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, yoğun talep nedeniyle teknoloji marketlerinin yüzünü güldürdü. Media Markt Türkiye CEO’su Bülent Gürcan, “Note 4 ve iPhone 6 ilaç gibi geldi. Son 2 aylık satışları bu iki marka kurtardı” dedi.

Gürcan, özellikle az sayıda gelmesine rağmen iPhone 6’ya talebin çok yüksek olduğuna işaret ederek, “İnsanlar peşin peşin aldılar ve müthiş satışlar yapıldı. Bu da cep telefonları cirolarına çok olumlu yansıdı. Bizim ciromuzda cep telefonlarının payı yüzde 30 oldu” diye konuştu.

Müthiş satış oldu

Kredi kartlarına taksit sınırlamasına rağmen telekom sektörünün yüzde 24.5 büyüdüğünü hatırlatan Gürcan, “Akıllı cep telefonlarındaki büyüme devam edecek. 2020 yılına kadar en hızlı büyümenin yüzde 16 ile akıllı telefonlar kategorisinde olacağı belirtiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Tüketiciye 50 bin çeşit ürünle ulaştıklarına değinen Bülent Gürcan, en uygun fiyatların da kendi mağazalarında olduğunu vurguladı. Gürcan, şöyle devam etti: “Kesinlikle en ucuz biziz. Rakiplerimizin fiyatlarını her gün kontrol ediyoruz ve kendi fiyatlarımızı ona göre düzenliyoruz. Almanya’daki merkezi 1000 metrekarelik mağazalara ikna ettik. O konuda önemli çalışmalarımız var. Şubat, Mart ve Nisan ayları için mağaza adaylarımız var. Küçük metrekareli konsept ilk kez Türkiye’de uygulanıyor. Başarılı olursa bütün dünyaya yayılacak. Almanya çalışmalarımızdan çok memnun. Geçen yıla göre sektör ortalamasının iki katı büyüdük. Zor bir pazarda bu büyüme oranı merkezi mutlu etti.”

Diyarbakır’a Nisan’da gidiyor

BÜLENT Gürcan, şu anda 18 ilde 39 mağazaları ve mediamarkt.com.tr ile tüketiciye ulaştıklarını anlattı.
Gürcan, toplam metrekarelerinin 174 bini, toplam satış alanlarının ise 130 bin metrekareyi geçtiğini belirterek faaliyet gösterdikleri 18 ilde ya birinci ya ikinci marka konumunda bulunduklarını vurguladı.
2015 yılında yeni mağaza yatırımları olacağını kaydeden Bülent Gürcan, “Örneğin Nisan ayında Diyarbakır’da mağaza açacağız. Ben Diyarbakır’da askerlik yaptım ve orayı çok severim. Muhteşem insanları var. Son dönemde çok ciddi gelişme gösterdi. İnanılmaz yatırımlar yapılıyor. Biz de orada yerimizi alacağız.”
TÜRKİYE İLERİ TEKNOLOJİDE İLK 3’TE
Bülent Gürcan, online satışların ciroda yüzde 4.5 paya ulaştığını söyledi. Gürcan, “15 ülkelik Media Markt sisteminde Türkiye, Avusturya ve Almanya’dan sonra ileri teknoloji kullanımında 3’üncü sırada. Online’de sistemimizin bir üst versiyonunu önümüzdeki baharda devreye sokacağız” dedi.

Haberin Devamı