Gazete Vatan Logo

Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır?

Teknoloji günümüzde durmadan gelişmeye devam ederken, birçok farklı ürün hayatımıza dahil olmaya başladı. Bazı eşyaları kayıp etme veya konulduğu yeri hatırlamama durumları birçok insan tarafından yaşanmaktadır. İşte bu noktada Airtag ürünü devreye giriyor.

Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır?

Airtag Nedir, Ne işe Yarar?

Airtag, kalınlığı 0,8 cm ve bataryası ile birlikte toplam 11 gram ağırlığı sahip, kişisel takip cihazıdır. Sadece Iphone markalı teknolojik aletlere sahip kişiler için özel olarak tasarlanmıştır. Bu cihaz diğer Iphone markalı teknolojik ürünlerine bağlayarak ekranlardan kolaylıkla takip edebilme özelliğini ve avantajını sağlamaktadır. 

Airtag Nasıl Kullanılır?

Kolay kurulma sistemi ile Iphone veya Ipad'e bağlanması 1 ya da 2 saniyenizi alacaktır. Airtag çalışma sistemi, Iphone da bulunan " bul " uygulamasını açarak yakındaki aygıtları algılayabileceği güvenli bağlantı sinyali ile bulabilirsiniz. Bu aygıt Airtag'inizin konumunu iCloud'a göndererek, daha sonra bul uygulaması üzerinden Airtag'ın nerede olduğunu harita üzerinden görüyorsunuz.

Standart bir saat pili ile çalışan Airtag, yaklaşık 1 yıl kullanım ömrü ile aynı şekilde 1 yıl kullanım sonrası tekrar pil değişikliği yaparak kullanılabilir. Pil ömrü azaldığı zaman sinyal ile bildirim yapmaktadır. 

Airtag Kayıp Eşyaları Nasıl Takip Eder?

Haberin Devamı

Airtag, Bluetooth teknolojisi sayesinde, Apple cihazlarla iletişim kurmaktadır. Bu sayede anlık veri paylaşımına devam eder. Bluetooth kapsamı alanı dışında olsanız bile yaklaşık 12 metreye kadar sesli uyarı verme avantajı sağlar.

Iphone 11 modeli, 12 modeli ve 13 modellerinde Airtag'ınıza ulaşacağınız ile ilgili bilgi talimatları veren Navigasyon modu da bulunmaktadır. Airtag'inizin nerede olduğunu harita üzerinden görebilirsiniz. Tüm bu süreçte, gizliliğinizi korumak için şifrelenmiş olarak yapılmaktadır. 

Airtag Hangi Eşyalara Bağlanır?

Siz hangi eşyanızı takip ettirmek istiyorsanız, bu karar tamamı ile sizin elinizde olan bir seçenektir. Dünya genelinde en çok kayıp edilen eşya sırasında anahtar bulunmaktadır. Anahtarınız için kullanmayı planlıyorsanız onun için ayrı Airtag kılıfı edinmeniz gerekir. Anahtar dışında takip edebileceğiniz eşya sıralamasında cüzdan, çanta, kumanda, bisiklet, araba ve valiz gibi nesneleri bulmak için kullanabilirsiniz. 

Airtag Özellikleri

Haberin Devamı

Birçok eşyanızı bulma özelliğine sahip Airtag özellikleri saymakla bitmiyor. Airtag özellikleri inceleme yapılırsa;

Suya, toza, düşmeye ve sıçramaya dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Yerleşik hoparlör özelliği vardır.

Kullanıcısı tarafından yenilenebilir, CR 2032 düğme pili ile sürdürebilirliğe katkı sağlıyor.

Sen sör - ivme ölçer özelliği

Yakındaki aygıtı bulmak için Bluetooth özelliği,

Kayıp modu için NFC sistemi