Gazete Vatan Logo

ACEP sistemi nedir, ACEP uygulaması nasıl kullanılır?

Dilan Polat, çocuklarıyla Adalet Bakanlığı'nın görüntülü uygulamasıyla görüşebilecek. Polat, ücretli olan görüşme için her defasında 200 TL ödeyecek. Peki, ACEP sistemi nedir, ACEP uygulaması nasıl kullanılır?

ACEP sistemi nedir, ACEP uygulaması nasıl kullanılır?

ACEP uygulaması, ceza infaz kurumlarında akıllı teknolojilerin kullanılmasını sağlayan bir projedir. Hükümlü ve tutukluların aileleri ve yakınları ile görüntülü görüşmeler yapmalarını ve Bakanlık ile iletişim kurmalarını kolaylaştırır.

Akıllı Teknolojilerin İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu (ACEP) uygulaması, akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarına entegrasyonunu amaçlayan bir projedir. Bu proje, yaklaşık 5 yıl önce başlatıldı ve cezaevlerinde bir dizi yenilikçi uygulamanın hayata geçirilmesini sağladı. Bu uygulamalar arasında görüntülü görüşme, Bakanlık iletişim ve e-Doktor uygulamaları bulunmaktadır. Hükümlü ve tutuklular, ACEP uygulaması sayesinde aileleriyle ve yakınlarıyla görüntülü olarak iletişim kurabilirler. Ayrıca, diğer şikayetleri veya talepleri konusunda doğrudan Bakanlık birimleriyle iletişim kurma imkanına sahiptirler.