Gazete Vatan Logo

500 milyon lira tasarruf ettirecek!

Bu yıl 30 bine yakın yeni mükellefin e-Fatura ve e-Defter sistemine dahil olması bekleniyor. Bu yıl sisteme dolaşacak 250 milyon e-Fatura ile şirketlere 500 milyon TL tasarruf ettirecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan 454 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile işletmelerde e-defter ve e-fatura zorunluluğunun kapsamı genişletildi. Tebliğe göre, 2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kapsama dahil edilecek.

İhracat işlemlerinde de e-Fatura uygulaması zorunluluğu getirildiğine dikkat çeken Türkkep Genel Müdürü Yüksel Samast, dijital hayata geçişi hızlandıran e-dönüşüm sürecinin önemli unsurlarından olan e-Defter ve e-Fatura kullanımının yaygınlaşmasıyla; denetim, tasarruf, işlem hızlılığı, verimlilik ve daha hızlı bilgi akışının hayata geçmesinin sağlandığını anlattı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle e-Fatura ve e-Defter uygulamalarının yaygınlaştığını kaydeden Samast, Türkiye’deki e-Dönüşüm sürecini şöyle değerlendirdi: “2015-2019 e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ilk etapta 20 bin şirket için zorunlu olan e-Fatura’nın ardından, e-Arşiv ve e-Defter gibi uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı. 2 yıl içerisinde e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 150 bini, e-Defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 80 bini aşması öngörülüyor. Bu uygulamalarla sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. 2015 yılında, sistemde 250 milyon e-Fatura dolaşacak. 250 milyon e-Fatura, şirketlerin ekonomisine 500 milyon TL’ye yakın tasarruf olarak geri dönecek.”

Haberin Devamı