Gazete Vatan Logo

Yengeç dolunayı etkileri nelerdir, ne kadar sürer? Yengeç dolunayı saat kaçta, ne zaman bitiyor? 18 Ocak 2022 dolunayı…

Yengeç dolunayı 2022 burçlara etkisi ile dolunay ritüeli aramaları arttı. 18 Ocak bugün yeni yılın ilk dolunayı gerçekleşecek. Kışın en karanlığında, kurtların seslerinin en çok duyulduğu Ocak ayındaki bu ilk dolunaya Kurt Dolunayı da denir. Yoğun duygusal etkilere neden olabilecek yengeç dolunayı saat kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? Yengeç dolunayı etkileri nelerdir? İşte 18 Ocak dolunayın burçlara etkisi…

Yengeç dolunayı etkileri nelerdir, ne kadar sürer? Yengeç dolunayı saat kaçta, ne zaman bitiyor? 18 Ocak 2022 dolunayı…

18 Ocak 2022 Yengeç dolunayı beraberinde dönüşüm zamanı getiriyor. Yengeç dolunayı sayesinde gökyüzü size yardımcı olabilir. Peki, Dolunay ne zaman 2022, 18 Ocak 2022 yengeç dolunayı saat kaçta? 18 Ocak Yengeç Dolunay etkileri nelerdir? İşte yengeç dolunayı etkileri detayları…

YENGEÇ DOLUNAYI NE ZAMAN BİTİYOR, ETKİSİ NE KADAR SÜRER?

18 Ocak Salı (bugün) başlayan yengeç burcunda dolunay gerçekleşecek. Yengeç dolunayı yaklaşık 15 gün etkisini sürdürecek. 

18 OCAK 2022 DOLUNAY SAAT KAÇTA?

18 Ocak saat 02.48’ te Yengeç burcunda yeni yılın ilk Dolunayı gerçekleşecek.

YENGEÇ DOLUNAYI ETKİLERİ NELERDİR?

Astroloji yazarımız Hale Özen dolunay yorumuna göre, Orijinal adı Cancer olan ve aslında bizim yengeç olarak bildiğimiz takım yıldız adının gerçekte Kerevit olduğunu söyleyerek başlayalım… Cancer da bildiğimiz kanser. Ne alakası var değil mi isimlerin? Efenin, kanser hücresi ilk kez görüntülendiğinde şekli kerevite benzediği için bu hücrelere cancer adı verilmiş. Peki takım yıldıza neden bu isim verilmiş? Buna da, kerevit üreme zamanı olarak tahmin yürütebiliriz. Eski zamanlarda, gökyüzünün ne zaman ne yapılacağını söyleyen bir saat/takvim gibi kullanıldığını anlamak zor değil. Ne zamanı? Kerevit zamanı… Ne zamanı Akrebin kış uykusundan uyanma zamanı gibi… (Bundan sonrasında artık kerevit yerine alıştığımız yengeç ifadesi devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Astrolojide de yengeç takım yıldızı aileyi, evi, yuvayı, kökleri, vatanı, devleti, beslenmeyi, savunmayı, en karanlık yerleri, atalarımızı ve bunların anlamlarının altında yatan her şeyi temsil eder. 18 Ocak’ta Yengeç Takım Yıldızı’nın önünde dolunay gerçekleşiyor.

Dolunayda da ayın güneşten aldığı ışığın tamamını yansıtabilmesi mümkün olur. Gökyüzünde neredeyse diğer ışıklar gücünün yitiriyor.

O halde karanlıkta kalan ne varsa aydınlanıyor… Özellikle aile ve evimizle ilgili. Yay Yeni Ayı’nda aldığımız kararlar, giriştiğimiz mücadeleler adeta ailemizin ve evimizin üstünde tamamlanıyor. Artık görmeye başlıyoruz. Zor olan yanı, eğer aldığımız kararlar yenilenme ve yeni yaşama ait değilse, zor süreçlere hazır olmak gerekiyor. Çünkü 29 Ocak’taki ikinci Venüs Es ailemizdeki bağların sadece sevgi üzerine kurulmadığını görmemizi sağlayacak. Bu aile üyeleri, anne-babanız olabileceği gibi, eşiniz, kardeşleriniz hatta çocuklarınız bile olabilir. Özellikle evliliklerde çok fazla ayrılık kararı veya intikam döngüleri aktifleşebilir.

Haberin Devamı

Beslenme konularımızı da içerdiği için, bu dönem çok fazla sevme-sevilme ihtiyacı duyabilirsiniz. Fakat unutmayın ki, eğer sevdiğiniz gerçekte karşınızdaki insan değil de; hayal ettiğiniz ruhu sıkıştırmaya çalıştığınız bir bedense, evliliğiniz/ilişkiniz sadece projesel bir süreçse, maddi ya da manevi alışveriş üzerine kuruluysa önümüzdeki süreçte bitişlere hazır olmak gerekiyor.

Eğer Aralık ayının ikinci yarısında sonlanan ilişkileriniz varsa, 29 Ocak sonrası Şubat sonuna kadar pişman olabileceğiniz bir döngüye girebilirsiniz.

Genellikle ipleri bırakmak istemeyiz. Fakat ne zaman daha sıkı kavrasak daha çok canımız yanar. Her zaman söylerim; “Gerçekse, olsun.” Şimdi sevgideki gerçekliklerle karşılaşma zamanı.

Haberin Devamı

Küçük bir hatırlatma; Her şeyi yoluna koyduğunuzu düşünürken, Venüs’ün Lucifer pozisyonda bu etkileri yaydığını unutmayınız. Bu süreçteki her adımınızın acısını 29 Ocak döngüsünde tepki olarak sunmaya hazırlanıyor. İncinen ve canı yanan sizseniz, arkanıza yaslanıp sadece seyredin.

Emek verdiniz, inandınız, yıllarınızı verdiniz, sevdiniz… Ama değer görmediniz ya da oyalanmadınız ya da elde var görüldünüz… O zaman Lucifer Venüs’ün karşı tarafa sürprizleri var..

Yani… “Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç…” Hepinize gerçek bir sevgi diliyorum…