Gazete Vatan Logo

Yengeç burcu gezegeni nedir? Yengeç burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Burçlar insanları analiz etmede yol gösterici olabilmektedir. Her burcun farklı özellikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda her burcun yönetici gezegeni bulunmaktadır. Yengeç burcunun kendine has özellikleri ve yönetici gezegeni vardır. Bu burcun ve yönetici gezegenin özelliklerini tüm detayları ile derledik.

Yengeç burcu gezegeni nedir? Yengeç burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Yengeç burcunun yönetici gezegeni Merkür, Venüs ve ay olmaktadır. Üç farklı gezegen olmasının nedeni ise ayın günlerine göre değişiklik göstermesinden kaynaklanmaktadır.

  YENGEÇ BURCU GEZEGENİ NEDİR?

 Her burcun kendine özgü bazı özellikleri bulunmaktadır. Ama aynı zamanda burçların yönetici gezegenleri bulunmaktadır. Bir burcun iki ayrı yönetici gezegeni olabilmektedir. Yengeç burcunda ilk 10 günlük süre içinde doğanların yönetici burcu Venüs olarak belirtilmektedir. İkinci 10 günlük süreçte doğanların ise Merkür yönetici gezegeni olmaktadır. Son 10 günlük süre ay’ın etkisi altında olmaktadır.

 Yengeç burcunda son 10 gün etki gösteren Ay gezegeni baskın olmaktadır. Yengeç burcu duygu ve yaşanmışlıkların geçmişten günümüze akışını sağlamaktadır.

  YENGEÇ BURCU HANGİ GEZEGENİ TEMSİL EDİYOR?

 Yengeç burcu ay gibi sürekli değişim içinde bulunmaktadır. Bu kendini yenilemek ve değiştirmek şeklinde olabilir. Aynı zamanda ruh durumunun değişimini de tetiklemektedir. Ay mesafeli ve soğuk olabilmektedir. Gezegen üzerinde dişi bir etki bulunmaktadır. Erkekler için anne ve eş figürünün öne çıktığı bir gezegen olmaktadır.

Haberin Devamı

 Ay gezegeni geçmişten bugüne yaşananların saklanması ve biriktirilmesi anlamını taşımaktadır. Zamanı gelen bu bilgiler gün yüzüne çıkar. Kişiliklerin belirsizlik bölümünü ifade etmektedir. Dişi enerjisinden dolayı annelik yapısını göstermektedir. Koruyucu ve kollayıcı olma etkisi yaratır. Ayrıca kişilerin çocukluk döneminde yaşadıkları ay’ın etkisi altında olmaktadır.

 Merkür etkisi altında olduğu zamanlarsa arkadaşlık ön plana çıkmaktadır. Merkür ve yengeç birliği sosyal yaşam ve aile ilişkilerini temsil etmektedir. Yengeç burcu Merkür etkisinde olduğunda kolay etkilenir ve kırılgan olur.

 Yengeç burcu Venüs’ün etkisinde olduğunda sonuçları ve etkileri farklı olmaktadır. Çünkü Venüs aşk gezegeni olarak bilinmektedir. Kişiler bu dönemde duygusal iniş çıkışlar yaşamaktadır. Bu iniş çıkışlar çok yoğun olmaktadır.

  Yengeç burcunun yönetici gezegeni olan Ay sezgileri temsil etmektedir. Sezgilerin yanı sıra aile ve ilişki konuları üzerinde etkili olmaktadır. Sağlık konusunda da etkileri bulunmaktadır. Ama annelik ve koruyucu olma yanı baskın olmaktadır. Erkekler için bu durum anne ile yaşanan durumların tetiklenmesi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu burç kişilerin yoğun olarak sezgilerini kullanmasını sağlamaktadır. Yengeç Burcu gezegeni etkisi altında olanların sezgilerini kapatmaması ve kendilerini dinlemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı