Gazete Vatan Logo

Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı? Makyaj orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapmak mekruh mu?

Oruç ibadeti yerine getirilirken, oruç tutan vatandaşlar makyajın orucu bozup bozmadığına dair Diyanet’in açıklamalarını yakından takip ediyor. Ramazan ayı içerisinde de makyaj yapmayı isteyeler oruçlu olmaları durumunda oruçlarının akıbetini sorguluyor. Oje sürmek, rimel kullanmak, allık sürmek ve benzeri birçok makyaj ürünü kullanmak isteyip ama oruç tutacaklar öncesinde arama motorlarına yöneldi. Peki, oruçluyken ruj sürmek orucu bozar mı, Makyaj yapmak orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapılır mı? Oruçluyken ruj sürmek mekruh mu?

Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı? Makyaj orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapmak mekruh mu?

Oruçluyken makyaj yapmak isteyen kişiler “makyaj yapmak orucu bozar mı?” sorusuna yanıt arıyor. Diyanet’in konu hakkında ne söylediği sorgulanıyor. Gündelik hayatta makyaj yapmak çoğu kadının rutinlerinden biri. Güzel gözükmek ya da cilt kusurlarını kapatmak isteyenler birçok kadın makyaj malzemelerinden faydalanıyor. Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan kadınlar makyaj yapmanın orucu bozup bozmayacağına yönelik araştırmalarınız hızlandırdı. Peki, kalıcı makyaj orucu bozar mı, oruçluyken ruj sürmek orucu bozar mı?

Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı?

Diyanet’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz.

Kalıcı makyaj orucu bozar mı?

Kalıcı makyajın orucu bozup bozmaması ile ilgili diyanet tarafından ya da uzmanlar tarafından yapılan herhangi bir açıklama yoktur. Bu yüzden kalıcı makyaj orucu bozar mı sorusunun cevabı için makyaj orucu bozar mı hakkında yapılan dikkate alınabilir. Çünkü orucu bozan nedenlerin başındaki temel unsur vücuda dışarıdan besin girmesidir. Kalıcı makyajın ise böyle bir etkisi yoktur.

Haberin Devamı