Gazete Vatan Logo

Merkür retrosu ne zaman bitiyor? Merkür retrosunun burçlara etkisi ne?

Merkür gerilemesi olarak bilinen Merkür retrosu astrolojik olayların yaşandığı dönemlerdendir. Astrologlara göre, Merkür retrosunda, iletişim kopuklukları, hayata geçmeyen iş anlaşmaları, bozulan bilgisayarlara kadar her türlü karışıklık yaşanabiliyor. Merkür Retrosu ilk olarak; bolluk, bereket, şans gezegeni Jüpiter’in Koç burcuna geçişi; diğeri de üç hafta sürecek olan, Merkür’ün önce İkizler, sonra da Boğa burcundaki geri hareketi olarak tanımlanıyor. Peki, Merkür retrosu ne zaman bitiyor? Merkür retrosunun burçlara etkisi ne? İşte detaylar…

Merkür retrosu ne zaman bitiyor? Merkür retrosunun burçlara etkisi ne?

Merkür retrosu pek çok olumsuzluğun yaşandığını astrolojik bir dönemdir. Merkür’ün önce İkizler, sonra da Boğa burcundaki geri hareketi olarak tanımlanıyor. Bu süreçte, burçlar, pek çok olumsuzluktan etkileniyor. Astrologlara göre, bu süreçte iletişim kopuklukları başta olmak üzere teknolojik cihazların bozulmasına vara kadar pek çok olumsuzluk yaşanabilir. Peki, Merkür retrosu ne zaman bitiyor? Merkür retrosunun burçlara etkisi ne? İşte detaylar…

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Yılda üç kez yaşanan gerileme 2022 yılında dört kez gerçekleşecek. En yakın gerileme ise 10 Mayıs’ta başladı. Merkür retrosu 2 Haziran’da sona erecek.

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Merkür astrolojide iletişim, ifade, konuşma, anlaşmalar, elektronik eşya, eğitim, ulaştırma, ticaret ve kardeşleri temsil eder.

Bu nedenle Merkür retrosunun yaşandığı dönemlerde; iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, elektronik aletlerin bozulması, eğitim ve sınavlarda zorluklar, seyahatlerde gecikmeler, yolculuklarda eşya kayıpları, ticari konularda anlaşmazlıklar, kardeşler arası iletişim problemleri gibi etkiler kendisini gösterir.

Haberin Devamı

Retro için astrolojik olarak ‘geri hareket’ denmektedir ancak hiçbir gezegen geri gitmez; sadece yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir.