Gazete Vatan Logo

Medyum ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Medyumluk ne demek?

Eski çağlarda, davalı ve davacı arasında aracılık eden kişilere medyum denirdi. Daha sonra dördüncü boyuta geçerek oradaki soyut varlıklarla iletişim kuran kişiler medyum olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Peki, Medyum ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Medyumluk ne demek? İşte detaylar…

Medyum ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Medyumluk ne demek?

Latince kökenli bir sözcük olan medyum, orijinal dilinde ''medium'' şeklinde yazılır. Kelimenin sözlük anlamı aracılık eden kişidir. Medyum olarak adlandırılan kişiler, üç boyutlu alemin ötesindeki metafiziksel varlıklarla insanlar arasında iletişim sağladığı için bu ismi almıştır.

MEDYUM NE DEMEK?

Transa geçip ruhlardan ve cinlerden haber getiren kişilere medyum denirdi. Medyumlar, belli başlı sembolleri kullanarak ve çeşitli kelimeleri - sayıları tekrarlayarak transa geçerler. Trans esnasında, diğer boyutlarda yaşayan varlıklarla irtibata geçer. Bu varlıklarla konuşarak gelecekteki şeylerden haber alabilirler.

MEDYUM KELİMESİNİN TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

TDK'ya göre medyum kelimesinin sözlük anlamı aracıdır. Eski çağlarda, davalı ve davacı arasında aracılık eden kişilere medyum kelimesi denirdi. Daha sonra dördüncü boyuta geçerek oradaki soyut varlıklarla iletişim kuran kişiler medyum olarak adlandırılmaya başlanmıştır.

Medyumlar büyü yapmayı ve bozmayı bilirler. Her büyü için farklı malzemeler kullanılır. Kendine aşık etme büyüsü, bağlama büyüsü ve Kabala büyüsü, en bilinen büyüler arasında yer alır. Alanında uzman olmayan ve metafizik - astroloji, spiritüalizm konularında tam olarak yetkinleşemeyen medyumların yaptıkları büyüler tesir etmez.

Haberin Devamı

MEDYUMLUK NE DEMEK?

Medyumluk, gelecekten haber vermek ve günümüzde gerçekleşen olaylara metafiziksel varlıklardan yardım alarak müdahale etmek demektir. İslam inancında medyumluk hoş karşılanmaz. Çünkü bizim dinimize göre gaybı Allah'tan başkası bilemez.

Buna karşın tarih boyunca birçok mutasavvıf ve İslam alemi, medyumlukla, sihir ve büyüyle ilgilenmiştir. Bu uğraş 18. yüzyılda bilim haline gelerek spiritüalizm adını almıştır. Spiritüalizm ile ilgilenen birçok sofist ve bilim adamı çeşitli yöntemler kullanarak ruhlarla irtibata geçer. Bazıları cin adı verilen ve duman yaratılan varlıklarla iletişim kurar.

İyi bir medyum olmak için kalp gözünün açık olması gerekir. Kalp gözü Batıda ''çakra'' olarak bilinir. Bunun dışında medyum olmak isteyen kişiler çeşitli ilimleri öğrenmeli ve metafizik alanında kendisini geliştirmeyi bilmelidir.

Haberin Devamı

MEDYUM KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

 1- Dün gece izlediğimiz ''Medyum'' adlı filmde gerilim ve korku ögeleri başarılı bir şekilde harmanlanmıştı.

 2- Keşke tüm dertlerimizin devası medyumların elinde olsaydı.

 3- Bu sıralar medyumlarla ilgili detaylı araştırma yapıyorum.