Gazete Vatan Logo

Akrep burcu gezegeni nedir? Akrep burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Akrep burçları öncülüğü ile bilinen ve aldığı enerjiyi etrafına saçma konusunda başarılı olan burçlardan birisidir. Astroloji ile ilgili olan kişiler akrep burcu gezegeni hakkında merak etmektedir. Peki, akrep burcu gezegeni nedir? Akrep burcu hangi gezegeni temsil ediyor? Sizlere akrep burcu gezegeni hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Akrep burcu gezegeni nedir? Akrep burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Akrep burcu su grubu burçlarından birisidir. İlişkilere önem veren ve duygusal anlamda hisleri yoğun olan burçlar arasında ilk sıradadır. Bunlar dışında farklı özelliklere de sahiptir. 

Akrep Burcu Gezegeni Nedir? 

Akrep burcu en güçlü karaktere sahip olan burçlardan birisidir. Gezegeni Plüton olan akrep burcu kararlı bir burçtur. Yönetici etkisi büyük olan akrep burcu kişilerin genellikle organizasyon duygusu yüksektir. 

Plüton gezegenine ait olan akrep burcu duygusal ilişkilerde baskın olan taraftır. Ayrıca yönetme etkisi kendi ilişkilerine de yansımaktadır. Bu enerji ise burca Plüton gezegeninden gelmektedir.

Akrep burcu gezegeninin özelliklerinden ilki kararlı, sabit fikirli ve net karar alabilmeleridir. Duygusal anlamda hisleri kuvvetlidir. Çevresindeki kişilere bıraktığı etki oldukça yüksektir. 

Akrep Burcu Hangi Gezegeni Temsil Ediyor?

Astrolojide toplamda 12 farklı burç bulunmaktadır. Her burcun farklı özellikleri bulunur. Ayrıca burçların gezegenleri de birbirinden farklı olabilir. Bunlardan birisi de akrep burcudur. Akrep burcu Zodyak'ın sekizinci evresinde yer almaktadır. Akrep burcunun yönetici gezegeni mars ve Plüton olmaktadır. Birleşik kazançlar, ortak evliliğe ait paralar, kalıtım özellikleri, mistik deneyimler, miraslar, ölüm nedeni, bilinçaltı ve kişinin yararlarını etkilemektedir. 

Haberin Devamı

Akrep burcu gezegeninin etkilerinden diğeri ise duygusal olmalarıdır. Duygusal açıdan heyecanlı ve dinamik olan akrep burcu ilişki alanında da yöneten taraf olan akrep burcu bu etkileri yönetici gezegeni olan Plüton'dan almaktadır. 

Akrep burcunun yönetici gezegeni Plüton'dur. Dinamik ve enerjik karaktere sahip olan akrepler bu enerjilerini yönetici gezegeni olan Plüton'dan almaktadır. Özellikle bu burç her açıdan net kararlar alma konusunda uzman olan bir burç olmaktadır. 

Karakteristik özellikleri belirleme konusunda gezegeni Plüton en büyük yardımcısıdır. Plüton gezegenine ait olan akrep burcu su burcu özelliklerini tamamen taşımaktadır. Ayrıca net ve yönetici özellikleri ile bilinen akrep burcu Plüton gezegeni ile kişiler üzerinde büyük bir etkiye de sahiptir.

Haberin Devamı

Akrep burcu gezegen hareketlerini güneşin yörüngesi ile birlikte ilerler. Genel anlamda sabit kalan akrep burcu gezegeni kişilik özelliklerini ay ve güneşin yönüne ve konumuna göre ortaya çıkarmaktadır. Akrep burcu gezegen özellikleri farklı zamanlara göre değişiklik de gösterebilir.