Gazete Vatan Logo

2 kadın 2 dram

Kilometrelerce uçtu dünyayı gördü, şimdi sanal alemde geziyor Biri bir çocuk annesiydi, sigortacılık işine yeni başlamıştı; diğeri yıllardır hosteslik yapıyordu. Birini trafik canavarı, diğerini ise bir ev kazası yatağa mahkum etti

Kilometrelerce uçtu dünyayı gördü, şimdi sanal alemde geziyor

Antalya'da hosteslik yaparken trafik kazası geçiren, bel kemiği zedelenerek sağ kolu dışında tüm vücudu felç kalan Ebru Sevük (33), günlerini kucağından düşürmediği dizüstü bilgisayarıyla geçiriyor. Ailesinin Özel Aşmalı Konak Huzurevi'ne yerleştirdiği Sevük'ün en büyük keyfi internete girip bilgisayarda fal açmak. Sevük, Onur Air ve Fly Havayolları'nda çalıştığı günleri fotoğraflara bakarak anıyor.
Sevük, l yıl önceki kazada 3 hostes arkadaşıyla Antalya'dan Lara'ya gidiyormuş. Diğer arkadaşları hafif sıyrıklarla kurtulurken kazanın acı faturası Sevük'e çıkmış. Artık yaşama farklı baktığını söyleyen Sevük, "Her şeye rağmen hayatta kalmam ve yaşamam beni mutlu ediyor. Bilgisayarım, beni dış dünya ile buluşturan tek şey. Laptop'umu hediye eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e de çok teşekkür ediyorum" diyor.

Şalını almak için açtığı baza üzerine düştü, sakat kaldı

İzmir'in Hatay Semti'nde sandıklı bazaya sıkışıp bel omuru kırılan Şennur Kiriş, 2 yıldır "yasaklı hayata"a mahkum. l çocuk annesi Kiriş "Yaşamımız alt üst oldu" diyor, hayatını karartan kazayı şöyle anlatıyor: "Hava soğuktu, şal almak için bazanın mekanizmasını kaldırdım. Bir anda üzerime düştü. Hareket edemedim. Evde yalnızdım. Bağırmama komşular koştu. Balkondan tırmanıp camdan girdiler. 2 ay boyunca kımıldamadan yattım. İşimi kaybettim, evdeki işlerimi yapamaz oldum." Şennur Hanım'ın doktor eşi Ali Erhan Kiriş ise yatak şirketi aleyhine açtıkları 2 bin YTL maddi, 30 bin YTL manevi tazminat davalarının sürdüğünü belirtip "Eşimin eski sağlıklı günlerine dönmesi de mümkün değil" diyor. Bilirkişi incelemesinde yataklı baza üzerindeki her iki gazlı amortisörün çalışmadığı, gerekli emniyet tedbirlerinin alınmadığı belirlenmiş.

Haberin Devamı