Gazete Vatan Logo

Kediseverler yalnız köpekseverler popüler

Araştırmacılar Facebook üzerinden kedi ve köpeksever 160 bin kullanıcıyı karşılaştırdı. Köpekseverler sosyal ve tipler, kediseverler ise sofistike zevkleri olan cool insanlar..

Kediseverler yalnız köpekseverler popüler

Montague'lar ve Capulet'ler. Edison ve Tesla. Hatta Galatasaray ve Fenerbahçe... Bu büyük rekabetler tarihe kazınmıştır ama hiçbirisi kedi ile köpekseverlerin rekabeti kadar kuvvetli ve keskin değildir..

Facebook araştırması kediseverler ile köpek severlerin hayatlarını nasıl geçirdiklerini ve kişilik özelliklerini karşılaştırıyor. Buna göre, kediseverlerin üçte biri yalnız yaşamayı tercih ederken, köpekseverler sevgilisi veya ailesi ile birlikte yaşıyor ve kediseverlere göre daha baskın karakterli ve hakimiyeti seviyorlar. Kediseverlerin en büyük hobisi TV izleyerek vakit geçirmeleri ama köpek- severler hayatı sokakta yaşayan tipler.

Facebook profilinde kedi ya da köpek resmi bulunanların baz alınarak yapılan araştırmada köpekseverlerin yüzde 24'ü yalnız yaşarken kediseverlerin yüzde 30'u yalnız yaşamayı tercih ediyor. Orta yaş üzeri kedisever kadınların evlenmediği tezinin doğru olmadığını da belirten araştırmacılar, bekar olmanın yaş ya da kedi-köpekseverlikle alakasının olmadığını altını çiziyorlar.

Haberin Devamı

Köpekseverlerin hayatı sokakta yaşayan, dışarı çıkmayı ve sosyalleşmeyi seven insanlar olduğu ve çevrelerinde daha popüler tipler olduğu araştırmada vurgulanıyor. Köpekseverler ayrıca online olarak daha etkileşim halindeler. Kediseverler ise davet edildikleri etkinlikleri seçerken kılı kırk yarıyorlar ve her davete -köpekseverler gibi- gitmiyorlar. Tabii araştırmacılar kedilerin köpeklere göre biraz daha soğuk canlılar olduğunu ve bu özelliklerinin sahiplerine de yansıdığını belirtiyor. Köpekseverlerin insanlarla ilişki kurmayı sevmelerinin ve yaşam tarzlarının daha aktif olmasının nedenini ise köpeklerini de diğer hayvanlarla sosyalleşmesi için daha sık dışarı çıkarmalarına bağlıyor.

Köpekseverler hayatı sokakta yaşayan tipler.

Kediseverler bilim kurgu fanatiği

Kediseverler sadece arkadaşlıklarında seçici değiller, onlar okudukları kitaptan tutun, izledikleri dizi ve filmlerde de oldukça seçiciler. Hatta bu seçicilik Facebook profillerindeki "beğenme" (like) tepkilerine de yansıyor. Kediseverleri daha az ve sofistike "like"lar veriyorlar. Kediseverler Hobbit, Brave New World, Doctor Who, A Clockwork Orange (Otomatik Portakal) ve Alien izliyor; ama köpekseverler Fifty Shades of Grey (Grinin Elli Tonu), Step Up (Benimle Dans Et), The Hangover (Felekten Bir Gece) gibi film ve dizileri izliyor.

Haberin Devamı

Kediseverler ortantısız biçimde bilim kurgu ve fantastik yapıtların fanatikleriyken köpekseverler daha romantik ve özellikle aşk hikayelerinin müdavimleri oluyorlar. Çoğu zaman, insanlar duyarlı olmayı bir kabahat olarak görür. Durum böyle olmak zorunda değil ve kediseverler, çalışmaya göre, çok daha duyarlı.

Bekar olmanın yaş ya da kedi-köpek severlikle alakası yok.

Ruh halleri daha orantısız...

Facebook profillerinde modlarının durumlarına göre de değerlendirildiğinde kediseverlerin ruh hallerini daha ortantısız olarak gösterdikleri ortaya çıkıyor.

Örneğin, kediseverler yorgun, terreddütlü, üzgün, hassas ya da kafası karışık olduklarını direkt belirtiyorlar bunun yanında mutlu, aşık ya da eğlenceli olduğunu da sakınmadan takipçileriyle paylaşıyorlar. Araştırmacılar bu durumun kedilerin onlara verdiği enerjiden kaynaklandığını belirtiyor.

Haberin Devamı