Gazete Vatan Logo

Dünya güzeli olmaya gidiyor

19 yaşındaki Miss Turkey 2016 güzeli Buse İskenderoğlu 10 Aralık'ta Washington’da düzenlenecek Miss World'de Türkiye'yi temsil edecek. İskenderoğlu yarışmadaki amacının Türkiye'ye olan ön yargıyı kırmak olduğunu söylüyor

Dünya güzeli olmaya gidiyor

Sizi tanıyabilir miyiz?

1997’de Yalova’da doğdum. 1999 depreminden sonra Bursa’da yaşamaya başladık. Annem 40 yaşında babam da 55. Annem tekstil üzerine, babam da pazarlama üzerine çalışıyor. Bir de 9 yaşında kardeşim var.

1999 depremini yaşadınız mı?

Biz Yalova’da değildik ama evimiz her şeyimiz Yalova’daydı. Allaha şükür aileden bir kaybımız olmadı. Eğitimimi Bursa’da gördüm. Voleybol oynadım. Sonra yarışmaya katıldım ve hayatım değişti.

Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?

Yarışmayı hep izliyordum ve kendimi hep orada görmek istiyordum. Kendimi orada görünce başvurmaya karar verdim.

Yarışma nasıl geçti?

Hem eğlenceli geçti hem de stres doluydu. Yemek yiyemiyorduk doğru düzgün ama onun dışında iyi geçti.

Kıskançlık oluyor muydu?

Bizim kampımızda garip bir şekilde rekabet değil de dostluk vardı. Ufak sıkıntılar oluyordu ama genel olarak iyi geçti ve hala konuşabildiğimiz dostluklarımız oldu.

Dünya güzeli olmaya gidiyor

En başta ben alırım mı dediniz yoksa favorileriniz var mıydı?

Büyük bir özgüvenle katıldım. Sonra kızları tanıdıkça bu da çok güzel diye diye bir sürü birinci seçtim.

Haberin Devamı

İlk onu seçmiş miydin?

Hayır. Kızlarla oturuyorduk her akşam şu olur, şu olur diyorduk ama bir iki üç diye sıralamamıştık.

İlk onda var mıydı beğendiklerinden?

Evet vardı.

Bu bir süreç. Yarışmayı kazandınız ama bundan sonra neler olacak?

29 Kasım’da Amerika’ya Washington’a gidiyorum. Miss World var. Şu anda kadrajımda olan tek şey bu yarışma. Döndüğümde ne olur, gelen tekliflere göre devam edilir. Bu sektörde devam etmek istiyorum.

Amacım ön yargıları yıkmak

Orada bir kamp olacak değil mi?

22 gün kamp olacak. Spor, yeme içme düzeni muhtemelen. Bir sürü de aktivite oluyormuş. Geçen yılın birincisi Ecem ile konuşuyoruz. Amacım ülkeyi de tanıtmak zaten. İlgilerini çekip Türklere karşı ön yargıyı inşallah kırarız. Her şey güzellik de değil ayrıca genel kültüre daha çok bakılıyor.

Sonra bir klişe daha olacak ve birincilik de alsan dereceye de giremesen ya modellik ya da oyunculuk dersi alıp oyuncu olacaksın. Sen ne düşünüyorsun? Nasıl bir kariyer planladın kendine?

Haberin Devamı

Daha öncesinde modellik yapıyordum ve devam etmek istiyorum. Yurt dışında modellik yapmaya bakıyordum özellikle. Türkiye şartlarında modellik yapmak çok zor. Şimdi yarışmaya girdim ve derece alınca birazcık değişti. Türkiye’de kalıp modellikle para kazanmak istersem zorlanabilirim. Oyunculuk içinse baktıklarında güzel kızmış demelerindense sonuna kadar eğitimini alıp öyle oyunculuk yaparım.

Serenay Sarıkaya, Cansu Dere gibi isimler hep yarışmadan çıkıp, kafa yorup emek verip bir yerlere geldiler. Kendine idol aldıkların kimler?

Serenay Sarıkaya’yı çok beğeniyorum. Oyunculuğunu da kendisini de. İkimizin Yerine’de de ses ve performans var. Her şey var kızda. Yasemin Özilhan’ı çok beğeniyorum. Hatta Altın Kelebek’te bayıldım. Çok güzel giyiniyor. Didem Soydan’ı da çok beğenirim.

Birinci oldum çevrem arttı

Birinci olduktan sonra hayatında ne değişti?

Çok büyük bir değişiklik olmadı ama çok daha yoğun bir dönem. Bursa’da yaşadığım için sürekli buradayım artık. Ailemden biraz koptum. Ajans evinde kalıyorum. Sosyal çevremde bir artış oldu.

Haberin Devamı

Döndükten sonra ne planlıyorsunuz?

Daha 19 yaşında olduğum için bana göre daha fazla okuyup her şey hakkında daha fazla bilgi sahibi olmam gerek. Ülkemle ilgili konulara yönelmek istiyorum. Okulum şu an açıktan olduğu için kolay ama tekrar sınava girip bir üniversiteye girmek istiyorum.

Mutlu ve savaşsız bir dünya diliyorum

Sana sorduklarında dünyaya mesajın ne olacaktır?

Dünyadaki bütün çocukların mutlu, savaşsız bir dünyada tok ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.

Nasıl bir hayatın vardı?

Yine çok sosyaldim. Modellik de yaptığım için defilelere çıkıyordum. Çekimlere katılıyordum. Çok sosyaldim çünkü sabit evde oturan bir kız değildim.

Türkiye güzeli neler yapar?

Fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi, adrenalin sporlarını çok seviyorum. Go kart, off road gibi sporları da vazgeçilmezim.