Gazete Vatan Logo

Depremzede konutları ay sonunda teslim edilecek

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Erciş'te 5 bin, Van'da 10 bin olmak üzere yapımı süren 15 bin konutu Başbakanımızın isteğiyle inşallah ağustos sonu itibariyle afetzedelerin hizmetine sunacağız'' dedi.

Van depreminin en büyük zorluğunun kış başında yaşanması olduğunu söyleyen Karabel, "Kütahya depremi 19 Mayıs'ta meydana gelmişti. 6 ayda tamamladığımız konutlara vatandaşları yerleştirmiştik" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Erciş'te 5 bin, Van'da 10 bin olmak üzere toplam 15 bin konutun ağustos ayı sonu itibariyle afetzedelerin hizmetine sunulacağını açıkladı. TOKİ'nin Van'daki depremzedeler için yaptığı kalıcı konutlar ve konteyner kurma çalışmalarını inceleyen TOKİ Başkanı Karabel, kalıcı konutlar için arazi tespitlerini yaptıklarını, depremzedelerin geçici barınması için konteynerlerin ihalelerini yaparak, gerekli altyapı için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Kevenli, Bostaniçi, Bardakçı, Korubaş ve Kalecik'te kalıcı konutlar için arazi çalışması yapıldığını, Edremit'te arazi belirleme çalışmasının devam ettiğini ifade eden Karabel, şöyle devam etti: "Edremit'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planlarını tamamlamak üzere. Depremden sonra şimdiye kadar Van'da 3 bin 201, Erciş'te ise 2 bin 16 olmak üzere toplam 5 bin 217 konut kalıcı konutun ihaleleri yapılmıştır. Bu hafta Van ve Erciş için 4 bin 666 konutun ihalesi daha yapılarak bu sayı 9 bin 883'e ulaşmış olacak. Bu konutlarla birlikte 18 okul, 17 ticaret merkezi ve 16 cami de inşa edilecek. Sayın Başbakanımızın beyanatları doğrultusunda inşallah Ağustos ayı sonu itibarıyla konutları afetzedelerin hizmetine sunacağız. Van'da da Ağustos ayında, verilen sözler çerçevesinde işlerimizi tamamlama azmindeyiz." Karabel, depremden sonra köylerde konutların inşası için AFAD, TOKİ ve Valilikle birlikte Topaktaş, Dağönü ve Özkaynak köylüleri ile anlaşarak toplu köy kurulması için anlaştıklarını bildirdi. Bu 3 köy için yapılan ihaleler sonucunda 95'er metrekarelik villa şeklindeki 225 köy evi ve 63'er metrekarelik 225 ahırın ihalesinin yapıldığını ve inşaatlarının devam ettiğini anlatan Karabel, bu üç köyün konutlarının nisan ve mayıs aylarında vatandaşlara teslim edileceğini kaydetti.

Haberin Devamı