Gazete Vatan Logo

Sıfır araçlara satış kısıtlaması getirilecek mi?

Otomobil fiyatlarındaki artış ve araç bulunamaması şikâyetleri üzerine Ticaret Bakanlığı inceleme başlatmıştı. Vatandaşların galerilerin fatura ettiği araçlarla ilgili normal fiyatının üzerinde bazı taleplerde bulunulduğu konusunda ihbarlar değerlendiriliyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, incelemelerin devam ettiğini belirtmiş konu ile ilgili olarak değişiklik yapacaklarını duyurmuştu. Peki, Sıfır araçlara satış kısıtlaması getirilecek mi? İşte detaylar…

Sıfır araçlara satış kısıtlaması getirilecek mi?

Otomobil piyasasında araç bulunamaması ve fiyatlardaki artış üzerine Ticaret Bakanlığı bir süre önce inceleme başlatmış, otomobil satışında bayi, galeri ve filo üçgenindeki oyunu ortaya çıkarmıştı. Bakanlığın çalışmaları devam ederken gelen şikayetler de değerlendiriliyor.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, incelemelerin devam ettiğini, gerekirse araç satışı ile ilgili düzenlemenin yapılacağını belirtmişti. Peki, Sıfır araçlara satış kısıtlaması getirilecek mi? İşte detaylar…

SIFIR ARAÇLARA SATIŞ KISITLAMASI GETİRİLECEK Mİ?

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde geçtiğimiz hafta konuşan Tişcaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil satışlarında bayi, galeri ve filo üçgeninde yapılan operasyon hakkında bilgi vermişti.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, otomobil fiyatlarındaki artış ve araç bulunamaması şikâyetlerine dikkat çeken Bakan Muş, bayilerin otomobili galeriye satmış gibi fatura kestiğini ve 'araç yok' dediğini belirten Muş, "Galeride araç katmerli fiyata satılıyor. Şişirilmiş fiyatı kırışıyorlar. Aslında işlem kağıt üzerinde" dedi. Araç kiralama şirketlerinin de (Rent a Car) ana bayiden araç almış gibi görünüp aracı yüksek fiyattan elden çıkardığını ifade eden Muş, "Onlara belli kilometre dolmadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İHBARLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR! CEZASI VAR!

Konunun incelendiğini ve tespiti halinde 2 milyon lira ceza kesildiğini ifade eden Muş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızdan özellikle bayilerin, galerilerin fatura ettiği araçlarla ilgili normal fiyatının üzerinde bazı taleplerde bulunulduğu konusunda ihbarlar geliyor. Bunu inceliyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız söz konusu eğer bir bayii, bir galeri ile böyle işbirliğine girip arabaları bayi üzerinden bunları üçüncü bir şahsa faturalandırıp veya faturasız normal fiyatının üzerinde bir fiyat istedikleri tespit edilirse ona göre uygulamamız olacak. Yapacağız tespitlere göre gerekirse orada bazı değişiklere gidebiliriz."